Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az európai államok és az egyházak kapcsolata a megváltozott világban Nemzetközi Konferencia Budapest, 1993. május 26-28.

Az európai államok és az egyházak kapcsolata a megváltozott világban - Dr. Henczi Lajos, Simon Sándor - Régikönyvek
Az európai államok és az egyházak kapcsolata a megváltozott világban - Régikönyvek Az európai államok és az egyházak kapcsolata a megváltozott világban - Régikönyvek Az európai államok és az egyházak kapcsolata a megváltozott világban - Régikönyvek Az európai államok és az egyházak kapcsolata a megváltozott világban - Régikönyvek
(1 vélemény)
Kiadás éve:
1993
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
608 oldal
Nyelv:
magyar, német, angol
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
1.10kg
Kategória:

Dr. Henczi Lajos

Dr. Henczi Lajos  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 900 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 300 Ft 2 070 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020.03.27. 17:53

    Nagyon hasznos konferencia kötet. Számos olyan problémát érint, amiről "az átkosban" - legalábbis nagyobb nyilvánosságot érintően nem lehetett beszélni.
    Kicsit eufórikus még a hangulat; alig négy évvel vagyunk a rendszerváltás után.
    Több mint negyedszázad után ez az eufória szinte teljesen eltűnt; ahogy zömmel eltűntek azok a közszereplők is, akik az egyház és az állam kapcsolata javításának a zászlóvivői lehettek volna. A történelmi egyházak közötti közeledés - "A keresztények egysége" szinte tapodtat sem haladt előre, amint azt a minden év januárjának végén megrendezett találkozók egyre gyérülő létszáma tanúsítja.
    De hogyan is várhatnánk változást, amikor is pl. Hafensche Károly, az Evangélikus Teológiai Akadémia professzora nagyon keményen "nekimegy" dr. Kada Lajos érseknek, a Szentszék akkori apostoli nunciusának. Mit várunk el akkor az ún. "egyszerű emberektől" hívőktől. Egyébként tartalmi, formai szempontból kiváló mű.