Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az Ideiglenes Nemzetgyűlés és az Ideiglenes Kormány megalakulása 1944. december 21-22.

Az Ideiglenes Nemzetgyűlés és az Ideiglenes Kormány megalakulása - Vagyóczkyné Kékes Viktória - Régikönyvek
Az Ideiglenes Nemzetgyűlés és az Ideiglenes Kormány megalakulása - Régikönyvek Az Ideiglenes Nemzetgyűlés és az Ideiglenes Kormány megalakulása - Régikönyvek
(0 vélemény)

Eredeti formájában először adjuk közre e dokumentumot, az Ideiglenes Nemzetgyűlés megalakulásának, illetve az ideiglenes Nemzeti Kormány megválasztásának 40. évfordulója alkalmából. Bizonyára érdeklődéssel veszi kezébe az olvasó, hiszen nemzeti történelmünk nagy horderejű eseményének részletei bontakoznak ki, s elevenednek meg e sorokban. A dokumentum lapjairól, a szónokok szavaiból megdöbbentő erővel rajzolódik elénk: mekkora történelmi árat fizetett népünk, mire megérte a 40 év előtti, debreceni napokat. Hány és mekkora kudarc, hitvesztés, újrakezdés, a valóságos nemzeti érdekek hányszori félreértése után, mennyi népbutítást, nyomort, elmaradottságot túlélve jutottunk el Debrecenig. Nem lehet megindultság nélkül elképzelni, hogy miközben az ország nagy részén még vérét ontja a Vörös Hadsereg, amikor az ország más területein a honi haladó erők még illegalitásba szorítva élnek, amikor egész népünk mély anyagi, fizikai, szellemi elesettségben sínylődik, éppen a nép megbízásából létre tud jönni a népképviseletnek és a demokratikus államhatalomnak olyan ereje, amely az ősi kollégium falai közt, írott jogok szerint is törvényessé válván, máig szóló érvényességgel intézkedik a hazáról és a hazáért.

Borító tervezők:
Erdélyi János
Kiadó:
Kossuth Könyvkiadó
Kiadás éve:
1984
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Révai nyomda
ISBN:
9630925915
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
122
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 19.00cm
Kategória:

Vagyóczkyné Kékes Viktória

Vagyóczkyné Kékes Viktória  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
480 Ft 240 Ft
20%
Hűségpont:
 
40%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1969
Antikvár könyv
1 600 Ft 960 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 400 Ft 840 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...