Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az önző óriás - The Selfish Giant

Az önző óriás - The Selfish Giant - Oscar Wilde - Régikönyvek
Az önző óriás - The Selfish Giant - Régikönyvek Az önző óriás - The Selfish Giant - Régikönyvek
(1 vélemény)

Oscar Wilde a századforduló népszerű és sokoldalú írója volt. Életművében különleges helyet foglalnak el finom stílusú és érzelmes meséi. Ezek a mesék mindig mély erkölcsi igazságokat hordoznak, emberi alaptulajdonságokat állítanak az olvasó elé. De minden értékes és jó emberi tulajdonság közül is legértékesebb Oscar Wilde szerint a szeretet. Könyvecskénk két legismertebb meséjét tartalmazza, Az önző óriást és A csalogány és a rózsát. Nem tündérmesék ezek, ne keressünk bennük tündéreket és manókat, köznapi emberek a szereplők, hibáikkal, erényeikkel. A két mese közül nyelvileg egyszerűbb Az önző óriás. A csalogány és a rózsa címűt angol nyelven azoknak ajánljuk, akik már jobban elsajátították a nyelvet.

Sorozatcím:
Olvass engem két nyelven
Fordítók:
Lengyel Balázs
Illusztrátorok:
Révész Napsugár
Kiadó:
Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve:
1988
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9631161072
Kötés típusa:
tűzött
Terjedelem:
44 oldal
Nyelv:
magyar, angol
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
The Nightingale and The Rose 5
(A csalogány és a rózsa)

The Selfish Giant 31
(Az önző óriás)

Oscar Wilde

Oscar Wilde  további könyvei

60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 600 Ft
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 480 Ft
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 440 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 300 Ft 910 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2022. 06. 15. 7:30

    A CSALOGÁNY ÉS A RÓZSA NEM TÜNDÉRMESE,HANEM HÉTKÖZNAPI SZEREPLŐK ÉRZELMES,SZERETETTEL TELI TÖRTÉNETE,NAGYON MEGHATÓ MESE.A HERCEG BÁLT RENDEZ ..ÉS HIVATALOS A BÁLBA AZ IFJÚ DIÁK IS,MEG A SZÉPSÉGES LÁNY,AKI TETSZIK NEKI.A LÁNY CSAK AKKOR FOG VELE TÁNCOLNI,HA PIROS RÓZSÁVAL A KEZÉBEN KÉRI FEL ŐT A NYITÓ TÁNCRA.IDÉN NEM NYÍLT KI A PIROS RÓZSA,DE A CSALOGÁNY HALLGATVA A DIÁK BÁNATÁT ELHATÁROZZA SEGÍT NEKI.ELMEGY A RÓZSALUGASBA ÉS ELMONDJA A RÓZSÁKNAK,HOGY EGY SZÁL PIROS RÓZSÁT SZERETNE.A RÓZSÁK SAJNOS NEM TUDNAK PIROS SZÍNŰVEL SZOLGÁLNI,DE VAN EGY LEHETŐSÉG,A FEHÉR RÓZSÁNAK ÉNEKELNIE KÉNE A CSALOGÁNYNAK SZÉP ,SZERELMES DALOKAT ÉS A LEGVÉGÉN A RÓZSA TÖVISSEL ÁT KÉNE SZÚRNIA A CSALOGÁNYNAK A SAJÁT SZÍVÉT,MAJD A MADÁR VÉRE MEGFESTI A RÓZSÁT PIROSRA..A KIS MADÁRKA ÉLETÉT ADJA AZ IFJÚ HERCEG BOLDOGSÁGÁÉRT!!!VANNAK MÉG IGAZ BARÁTOK.OSCAR WILDE AZ ŐSZINTE SZERETETET TARTOTTA A LEGFONTOSABBNAK A VILÁGON.A MÁSIK TÖRTÉNET IS ÉRZELMES MESE...JÓ SZÓRAKOZÁST!!!