Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az uj Zrinyiász Társadalmi és politikai szatirikus rajz

Az uj Zrinyiász - Mikszáth Kálmán - Régikönyvek
(0 vélemény)

Mikszáth Kálmán. Az uj Zrinyiász. Társadalmi és politikai szatirikus rajz. Budapest. Lampel R. (Wodianer F. és fiai) (Légrády testvérek könyvnyomdája). 294 p. Egészvászon. / A praeludium. Majd minden iró után marad olyan munka, melyről az a vélemény, hogy ha egészen kidolgozza, szépet adhatott volna. De ezt az illető iró már nem hallja. Én ezzel ellentétben még életemben látni akarom az én vázlatban hátrahagyott munkámat és hallani akarom, amint mondják: - Kár, hogy nem dolgozta ki jobban. Pedig én ugy fogom kidolgozni, amenynyire erőmtől telik, de a théma a különös, a théma ölel fel annyi anyagot, hogy okvetlenül vázlatnak kell maradnia - vagyis azt a látszatot viseli. Hogy mikép jut modern politikai rajzba Zrinyi, épen ,ez az, ami egy kis magyarázatra szorul. Én a középkori szokásokat akarom szembeállítani a mai modern felfogással, mert az olvasónak így szembetünőbb, hogy a világ mennyit változott, bár alapjában a karakterek, bizonyos viszonyok közt, mindig ugyanazok voltak.

Kiadó:
Lampel R. (Wodianer F. és fiai)
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Légrády testvérek könyvnyomdája
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
294 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 9.00cm, Magasság: 14.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
A praeludium 3
Az első hírek és a Vatikán 7
A híres szalmaláng 38
A próa 74
Rózerék 99
Egy "kinos" ügy 119
A poézis 149
Az önkéntes detektív 169
A katasztrófa 192
A parlament 229
A megoldás 254
Epilog 282
A szerző megjegyzései 293
Jegyzetek 295

Mikszáth Kálmán

1847 - 1910
Kiscsoltói Mikszáth Kálmán (Szklabonya, 1847. január 16. – Budapest, Józsefváros, 1910. május 28.) magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Kisfaludy Társaság és Petőfi Társaság rendes tagja, a Budapesti Egyetem tiszteletbeli bölcsészdoktora.

Mikszáth Kálmán  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...