Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Az utolsó esély

Az utolsó esély - Nemere István - Régikönyvek
(0 vélemény)

Akkor ​láttam meg azt a kocsit. Nyitott dzsip volt, két férfi ült benne, a repülőtéri munkások kék kezeslábasát viselték. A kocsi felirata is repülőtéri eredetre vallott. De a pasasok valahogy kissé mereven. izgatottan ültek a volánnál, Az egyik tartott valamint a térden, ott volt a keze is, a másik vezette a kocsit. Visszahátráltam a lépcsőre, két fokot is felmentem. hogy jobban lássam őket. Majdnem egyszerre lőttünk. De a mesterlövész sajnos a másodperc törtrészével megelőzött. Én csak őt láttam. Az első lövésem után a férfi visszazuhant a kocsiba. a sofőr gázt adott, hát célt változtattam, és meg egyszer lőttem. A dzsip kerekét találtam el, az abroncs hatalmas dörrenéssel pukkadt szét. Az autó ide-oda kacsázva lassított. A rendőrök akkor már rohantak. valamelyikük rádión mentőautókat kért .Nem vettem le róluk a tekintetemet, míg megnyugodva láttam: az egyenruhások elkapták mindkét pasast. a mesterlövészt és segítőjét. Szétlökdöstem a riportereket. Sten a betonon hevert. Mertini sápadtan suttogta: – Ez nem lehet igaz… Nem igaz… A népszerű szerző ebben a fordulatos politikai kalandregényében a nemzetközi fegyvercsempészet fondorlatos útját követi nyomon kedvelt magánnyomozójának, ViIarnak egyik újabb megbízatásán keresztül. A történet kitalált országokban játszódik: egy (az amerikai kontinensen található) kapitalista ország uralkodói körei a katonai hírszerzésre támaszodva ellenforradalmi akciókat támogatnak szerte a világon. Sten Krager – egyik fegyverközvetítőjük – azonban ellenük fordul, s ezért menekülni kényszerül a hírszerzés hiénái elől. Testőri védelmet keres. És ekkor találkozik ViIarral. A rendkívül olvasmányos könyv balta logikával követi nyomon a fegyvercsempészet „láthatatlan világát”, és a belőle fakadó politikai és társadalmi következményeket is fölvázolja, mintegy az „erőszak légkörének” anatómiájára vállalkozik.

Borító tervezők:
Szabó Árpád
Kiadó:
Zrínyi Kiadó
Kiadás éve:
1990
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9633270545
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
251 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Nemere István

1944 -
Nemere István (Pécs, 1944. november 8. –) író, műfordító. Rendkívül termékeny író, 2012-ig közel 600 könyve jelent meg magyar nyelven, ez egyébként magyar rekord. Műveinek eladási példányszámai megközelítették a tizenegymilliót. Főleg sci-fi könyvei és a paranormális jelenségekkel foglalkozó művei tették ismertté, de több más műfajban is publikál. Számos nyelven adták ki műveit, köztük perzsa és eszperantó nyelven is. Az 1990-es években kétszer egymásután megválasztották a Nemzetközi PEN Club eszperantó csoportja elnökének, aminek alapján a Svéd Akadémiánál javaslatot tehet valakinek irodalmi Nobel-díjra való jelölésére. A Magyar Írószövetségbe viszont nem vették fel. Bevallása szerint tartózkodik az élvezeti szerektől (kávé, alkohol, dohányzás és egyéb drogok) és munkamániás. Megrögzött optimista és a politikát kerülő ember.

Nemere István  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 300 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 480 Ft
akár 50%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...