Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Bányai Ferenc - Nagypál Szabolcs - Bakos Gergely(szerk.): A vallási tapasztalat megértése. Jog, bölcselet, teológia

Bányai Ferenc - Nagypál Szabolcs - Bakos Gergely(szerk.): A vallási tapasztalat megértése. Jog, bölcselet, teológia -  Bakos Gergely(szerk.), Bányai Ferenc, NAGYPÁL SZABOLCS - Régikönyvek
(0 vélemény)

A személyes és közösségi tapasztalat, a világ és jelenségeinek megértése és mindezek értelmezése olyan átfogó kérdéskört jelent, ami lehetővé teszi, hogy három terület, a jog, a vallás és a bölcselet tudományközi módon közelítsen hozzá. E kötet ennek megfelelően elsősorban az állam- és jogtudomány, a tágabb értelemben vett társadalomtudományok, a társadalombölcselet, a hermeneutika és a kommunikációtudomány területén lehet a szakértők, hallgatók és érdeklődők segítségére. Külön ki kell emelnünk az összeállítás teológiai, vallásbölcseleti és vallástudományi jelentőségét, hiszen a tanulmányokban föltárul a keresztény, szúfi, baháj és vaisnava misztika éppúgy, mint a zsidó, keresztény és muszlim vallási jog.A 2001-ben alapított pannonhalmi Békés Gellért Ökumenikus Intézetnek (BGÖI) ez a második önálló magyar nyelvű kiadványa. Egy sorozat tulajdonképpen a második kötettel veszi kezdetét, hiszen addig csak egyetlen könyvről beszélhetünk. A kiadvány, amely a magyar tudományos szaknyelv és kifejezéskészlet ápolását és megújítását is célul tűzi ki, a párbeszédes környezet és kultúra kialakításának és fejlesztésének átfogó keretébe illeszkedik.

Kiadó:
L Harmattan Könyvkiadó Kft.
Kiadás éve:
2011
ISBN:
9789632363486
Terjedelem:
342 oldal
Kategória:

Bakos Gergely(szerk.)

Bakos Gergely(szerk.)  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 660 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 660 Ft
10%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1984
Antikvár könyv
1 100 Ft 990 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...