Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Baromfiegészségtan

Baromfiegészségtan - Dr. Mészáros János (szerk.) - Régikönyvek
Baromfiegészségtan - Régikönyvek Baromfiegészségtan - Régikönyvek Baromfiegészségtan - Régikönyvek Baromfiegészségtan - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás éve:
1966
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Második, átdolgozott kiadás
Nyomda:
Kossuth Nyomda
Nyomtatott példányszám:
3.100 darab
Kötés típusa:
fűzött műbőr
Terjedelem:
469
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:
Tartalomjegyzék
Előszó a második kiadáshoz • 5
Az első kiadás előszava • 7

A baromfi anatómiája és élettana (Dr. Szép) •

A madarak szervezetének fontosabb sajátosságai • 11
Csontos váz • 11

A gerincoszlop csontjai 12
A bordák és a mellcsont • 12
A szárny csontjai • 14
A láb csontjai • 15
A fej csontjai • 16

Izomrendszer • 17
A madarak emésztőkészüléke • 18

Előbél • 18
A baromfi kavicsszükséglete • 20
Középbél és utóbél • 21
A középbél járulékos mirigyei • 21
A bélcsatorna működése • 22
Emésztés • 23
Felszívódás 25
Intermedier anyagcsere • 25
Fehérjeanyagcsere • 26
Zsíranyagcsere • 27
Szénhidrátanyagcsere • 28

Vér • 29

A vér alakos elemei 30
A vér kémiai összetevői • 31

A vérplazma funkcionáló alkotórészei • 31
Transzport anyagok • 32

Vér- és nyirokérrendszer • 33
Légzőszervek • 35
Húgyszervek 37
Anyag- és energiaforgalom 38
A baromfi hőforgalma és hőszabályozása 38

Belső hőmérséklet • 38
Hőszabályozás • 39

Belső elválasztású mirigyek 41
A házimadarak szaporodási szervei és a szaporodás élettana • 46


Hím nemiszcrvek • 46
Az ondótermelés és befolyásoló tényezői 47
Női nemiszervek • 47
A petevezető és egyes szakaszainak működése 48
Megtermékenyülés • 50
A tojásrakási ciklus és a tojástermelést befolyásoló tényezők • 51

Idegrendszer • 52

Kotlás • 52

Érzékszervek • 53
Köztakaró • 54

Vedlés 55

A baromfitartás egészségügyi feltételei (Dr. Szép)

A baromfi és környezete • 59

A stressz és annak hatása a termelésre 60
A nagyüzemi baromfitelepek higiéniája szervezési és műszaki szempontból • 63

Termelési profiltik meghatározása • 63
Telepek helykijelölése • 64

A klíma egyes tényezőinek szerepe a nagyüzemi barondifarmok létesítésében 65
A nagyüzemi baromfitelepek higiéniai előírásai • 69

A baromfitartásra szolgáló épületek higiéniája • 71

Az építkezés higiéniai szempontjai • 71

Padozat 72
Falak • 73
Tetőzet 74
Ajtók és ablakok • 75
Mesterséges megvilágítás • 76

Biológiai szempontok az épületek hasznosításához • 78

Hőmérséklet • 78

Teremfűtés • 79
Kályhafűtés • 79
Fűtés műanyákkal • 80
Páratartalom • 83
A légáramlás sebessége 86
Széndioxid 86
Ammónia (N13,) • 87
A baromfiházak szellőzése 87

Természetes (gravitációs) szellőztetés • 88
Mesterséges szellőztetés 88

A baromfiházak belső berendezése • 91


Tojófészkek 91
thörudak • 93
Etetőberendezések • 95
A takarmányozási módszerek higiéniai bírálata 95
Korszerű etetőberendezések • 97
Itatóberendezések • 101
Almozási módszerek • 102
Trágyakezelés • 104

Az épületek benépesítése • 105
A tojótyúkok tartáshigiéniája 105

Törzsállomány tartása • 107
Árutojást termelő állomány tartása • 109
Tojótyúkok mélyalmos tartása • 110
Tojótyúkok ketreces (battériás) tartása • 112

A keltetés higiéniája • 115

A tenyésztojás minőségét befolyásoló tényezők • 115
A tojás keltetése • 116

Természetes költés • 117
Mesterséges keltetés • 117
A keltetés során elkövetett gyakoribb hibák • 118

Higiéniai előírások a keltetőüzemekben • 120

A csibenevelés higiéniája • 121

A mélyalmos csibenevelés higiéniai feltételei • 121
Nagyüzemi nevelőházak 123
A pecsenyecsibe- (broiler) hizlalás higiéniája • 128
A csibék ketreces (battériás) tartásának egészségügyi feltételei 129

A ketreces csibenevelés egészségügyi veszélyei • 131
A ketreces nevelőüzem berendezése • 132

A növendékállatok felnevelési higiéniája • 133
Vándorólak • 133
Zárttartásos nevelés • 134

A háztáji baromfitartás higiéniája • 135
A gyöngytyúktenyésztés higiéniája • 137
A pulykatenyésztés higiéniája • 138
Pulykapipék felnevelésének higiéniája • 138
Növendékpulykák felnevelésének higiéniája • 138

A kacsatenyésztés higiéniája • 139
A naposkacsák nevelésének higiéniája • 141
A pecsenyekacsa-nevelés higiéniája • 142
A pecsenyekacsa-nevelés extenzív formái • 143
A pecsenyekacsa-nevelés intenzív formái • 144


Dr. Mészáros János (szerk.)

Dr. Mészáros János (szerk.)  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1979
Antikvár könyv
1 100 Ft 770 Ft
akár 20%
Hűségpont:
 
akár 50%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...