Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Benáresz a kapu

Benáresz a kapu - Tolvaly Ferenc - Régikönyvek
(0 vélemény)

Tolvaly Ferenc az El Camino-Az út, a Tibetben a lélek és a Boszporusz felett a híd című regényeinek életválsággal küzdő főszereplői előtt utazásaik során tárulkoznak fel az útkeresés és az újrakezdés lehetőségei. Lelki megrázkódtatásokkal teli, életre szóló nagy kalandok. A Benáresz a kapu Indiába visz el, és a hinduizmus ősi-élő sokrétű vallásából merít. A főhőst felesége, Laura hirtelen, látszólag magyarázat nélkül hagyta el. A neves fotóst gyötri a kétség, "hajtja az értelmetlen múlt, a jelen kényszere és a jövő bizonytalansága". Szinte menekül Indiába, ahol fotóművészként, objektíveket cserélve néz, de önmagán átszűrve három évezred hitvilágát: lát. A porban, útszélen, hamuban, garázsműhelyben, tenyérnyi járdán élők tekintetében felfénylő mosoly megérinti legbelső lényét. Kitárul előtte az isteneket mindenben maguk körül érző emberek nyugalmának titka, miközben a szeretet is többszörösen átértelmeződik benne. Egy idő után nem a kétségbeesett, megcsalt férj önsajnálata, hanem a magát is felfedező férfi ír eszméléséről. Megállít egy-egy pillanatot, és megpróbálja "lélekben elraktározni és visszahelyezni élete mozaikképeit a számára újraéledő valóságba". Az olvasó a főhőssel együtt, tiszta szívvel tudja követni az utat, amely a kavargó, színes világon, India elképesztő szegénységű és átmenetek nélkül pompázatos templomépületű városain, falvain, sivatagain keresztül vezet szent folyója, a Gangesz partjára, a lélek kapujához. Mint Tolvaly Ferenc korábbi művei, így a Benáresz a kapu is olvasás közben átélhető, önismereti-tisztulási folyamatot kínáló hatalmas zarándoklat.

Kiadó:
Kortárs Kiadó
Kiadás éve:
2013
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kinizsi Nyomda
ISBN:
9789639985506
Kötés típusa:
fűzött kemény papír kiadói borítóban
Terjedelem:
312 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:

Tolvaly Ferenc

1957 -
Tolvaly Ferenc (Marosvásárhely, 1957. április 12. –) író, filmrendező, üzletember, médiaszemélyiség. Azok közé az írók közé tartozik, akik aktívan részt vesznek mind az üzleti, mind a kulturális életben, de közben tudnak értéket teremteni és maradandót alkotni.

Tolvaly Ferenc  további könyvei

Vérvörös sirály - Tolvaly Ferenc - Régikönyvek
60%
2 800 Ft 1 120 Ft (60%)
Antikvár könyv
Vérvörös sirály - Tolvaly Ferenc - Régikönyvek
60%
1 800 Ft 720 Ft (60%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...