Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Beszterce ostroma

Beszterce ostroma - Mikszáth Kálmán - Régikönyvek
Beszterce ostroma - Régikönyvek Beszterce ostroma - Régikönyvek Beszterce ostroma - Régikönyvek
(4 vélemény)

Mikszáth Kálmán. Beszterce ostroma. Egy különc ember története. Budapest, [s.a.]. Révai Testvérek Irodalmi Intézet R.T. (Légrády testvérek könyvnyomdája). 291, [1] p. (Mikszáth Kálmán Munkái). Egészvászon. / Bevezetés. Esztendők sora óta együtt szoktam vacsorálni az István főherceg vendéglőben az én igen t. barátommal, gróf Pongrácz Károly képviselővel és tábornokkal. A hosszú téli estéken sokszor csak ketten ülünk a szokott asztalnál, lenge fátyol alatt, mely szivarjaink füstjéből szövődik s ha már kifogyott az aktuális beszélgetési anyag, szivesen csuszunk kijebb a jelentől, az élményekben, szinekben duzzadó mult felé. Egymást ilyenkor szinte nem is látjuk, hanem csak a multat. Sok, sok év alatt egyszer is, másszor is fölemlegette Pongrácz István grófot, az ő vitézi cselekedeteit, hadjáratát, egész excentrikus lényét. Rokonok jöttek az asztalhoz; azok ismét uj meg uj vonást fedtek fel előttem Pongrácz Istvánról. Egy napon rájöttem, hogy a megboldogult gróffal magam is találkoztam volt egy Ízben, láttam szemtől szembe és beszéltem vele. Most már érdekelni kezdett az alak, a megírás szempontjából.

Sorozatcím:
Mikszáth Kálmán Munkái
Kiadó:
Révai Testvérek Irodalmi Intézet R.T.
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Légrády testvérek könyvnyomdája
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
292 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 22.00cm
Súly:
0.70kg
Kategória:
Estella 5
Kedélyes atyafiak 77
A túsz 137
Az éj 221

Mikszáth Kálmán

1847 - 1910
Kiscsoltói Mikszáth Kálmán (Szklabonya, 1847. január 16. – Budapest, Józsefváros, 1910. május 28.) magyar író, újságíró, szerkesztő, országgyűlési képviselő, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Kisfaludy Társaság és Petőfi Társaság rendes tagja, a Budapesti Egyetem tiszteletbeli bölcsészdoktora.

Mikszáth Kálmán  további könyvei

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

 • (1994Babits Kiadó) 2020. 07. 18. 18:19

  Mikszáth az egyik kedvenc íróm és mesélőm. Most is örömmel olvasom a Beszterce ostromát. Nagyon szép kiadásban jelenik meg a történet fehér-arany színekben, bár meglepett kisebb mérete. Tetszik, ajánlom.

 • (1994Babits Kiadó) 2020. 02. 22. 12:38

  Nagyon szép kiadás, örök klasszikus.

 • (1994Babits Kiadó) 2020. 02. 09. 14:09

  szép kivítelű, jó könyv

 • (1976Szépirodalmi Könyvkiadó) 2018. 03. 21. 20:11

  Egyik kedvenc regényem, fordulatokban gazdag, történelmi regény. Minden korosztálynak ajánlom magával ragadó humora miatt.