Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Bibi

Bibi - Gárdonyi Géza - Régikönyvek
Bibi - Régikönyvek Bibi - Régikönyvek
(1 vélemény)
Sorozatcím:
Gárdonyi Géza munkái
Kiadó:
Dante kiadás
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Második kiadás
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
244
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 18.00cm
Kategória:

Gárdonyi Géza

1863 - 1922
Gárdonyi Géza (eredetileg Ziegler Géza; Gárdony-Agárdpuszta, 1863. augusztus 3. – Eger, 1922. október 30.) író, költő, drámaíró, újságíró, pedagógus, a Magyar Tudományos Akadémia tiszteleti tagja. A 19–20. századforduló magyar irodalmának népszerűségében máig kiemelkedő alakja. Korának sajátos figurája, egyik irodalmi körhöz sem sorolható tagja volt. Életműve átmenetet képez a 19. századi romantikus, anekdotikus történetmesélés és a 20. századdal születő Nyugat-nemzedék szecessziós, naturalista-szimbolista stíluseszménye között.

Gárdonyi Géza  további könyvei

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • (Dante) 2017.10.29. 15:14

    Egyik legkedvesebb könyvem. Benne Péter úr gondolatai tetszettek a legjobban, melyek elgondolkodtatóak, filozófiai mélységűek. Mindez rendkívül olvasmányos formában. „Én is éltem nagyvárosban eleget. Elnéztem az embereket: mindenkinek hiányzik valami. Mindig hiányzik valami. Ha palotája, pénze van is, mindig hiányzik valami. Azok az emberek mindig azt a valamit keresik. De úgy vannak vele, mint a bekötött szemű gyermek a „ki csenget” játékban. Csak forog, csak kapkod s nem eszmél rá, hogy a hátán a csengő.”