Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Bölcsek a bölcsőben Hogyan gondolkodnak a kisbabák?

Bölcsek a bölcsőben - Gopnik, Alison, Meltzoff, Andrew N., Kuhl, Patricia K. - Régikönyvek
(1 vélemény)

A könyv címe nem tréfás és túlzó metafora, hanem mély és komoly analógia, mely a fejlődéslélektan mai gyermekképét sűríti magába. A mű központi tézise szerint a csecsemő veleszületett elméletalkotó képességgel jön a világra, melynek segítségével a világ különböző területeiről szerzett tapasztalatait koherens rendszerekbe, úgynevezett "naiv elméletekbe" szervezi. Ez az ösztönös elméletalkotó aktivitás pedig erősen emlékeztet a felnőtt kutatók tudatos tevékenységére. Nyissuk ki hát a gyermekszoba ajtaját, és lessünk be a bölcsőbe! Amit látunk, az nem más, mint maga az ártatlanság, tehetetlenség és gondolattalanság. De valójában a bölcsőben a legnagyszerűbb elme fekszik, a leghatékonyabb tanulógép, mely csak létezik az univerzumban...

Kiadó:
Typotex Kiadó
Kiadás éve:
2015
ISBN:
9789632794297
Terjedelem:
264 oldal
Nyelv:
magyar
Kategória:

Gopnik, Alison

Gopnik, Alison  további könyvei

A babák filozófiája - Gopnik, Alison - Régikönyvek
15%
3 600 Ft 3 060 Ft (15%)
Új könyv

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • (2003Typotex Kiadó) 2017.02.25. 17:59

    Mindig érdekes egy új kis életről, egy kis jövevényről, annak világáról olvasni. Tudat alatt mindig is úgy gondoltam, hogy ezek a kis csöppségek: bölcsek. Rendelkeznek valami olyannal, ami belőlünk, felnőttekből, talán már ki is veszett, de legalábbis jócskán elhalványult. Sajnálom, hogy korábban nem találkoztam ilyen jellegű könyvekkel. Azonban remélem, hogy másnak még segíthetek ezzel egy kicsit. (Túl azon, hogy engem is érdekel a téma.)