Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Bor és gomba

Bor és gomba - Rácz József - Régikönyvek
Bor és gomba - Régikönyvek Bor és gomba - Régikönyvek
(0 vélemény)

Ön, kedves Olvasó, egy különleges könyvet tart a kezében, amely a borról és a gombáról szól, de nem a megszokott módon. Mi nem szakácskönyvet kínálunk ugyanis, hanem ennél jóval többet. Az általunk előállított és értékesített bor és gomba történetével, termesztésével, gasztronómiájával szeretnénk Önt megismertetni. (Részlet a kiadvány Benke László mesterszakács által írt köszöntőjéből)

Kiadó:
Gömör Korona Agrárinkubációs Kht.
Nyomda:
Grafotip Kft.
ISBN:
963943910X
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
111 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 17.50cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Köszöntő 5
Bevezető 7
Gombatermesztésről 9
A termesztett gombák táplálkozás-élettani értékei 11
A gomba termesztése 13
A jó szaporítóanyag 13
A jó táptalaj 15
A termesztőhely 16
A termesztés 18
Értékesítés 23
Bortörténet 25
A borok története napjainkig 27
Egy új borászat, tradicionális alapokon 31
Egri Borvidék 33
Egri Bikavér 34
Egri Korona Borház 36
Szőlőfeldolgozás 36
Vendéglátás 39
Hordógyártás a kádárüzemben 43
A bor és gomba gasztronómiája 47
Bor és az egészség 48
Hatásmechanizmus 48
A gomba felhasználása a gasztronómiában 50
Receptek és borajánlatok 51

Rácz József

1957 -
Rácz József (Budapest, 1957. április 28. – ) magyar orvos, pszichiáter szakorvos, pszichoterapeuta szakorvos, a Semmelweis Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyetemi magántanára, a Magyar Tudományos Akadémia doktora.

Rácz József  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...