Bor és gomba

Ön, kedves Olvasó, egy különleges könyvet tart a kezében, amely a borról és a gombáról szól, de nem a megszokott módon. Mi nem szakácskönyvet kínálunk ugyanis, hanem ennél jóval többet. Az általunk előállított és értékesített bor és gomba történetével, termesztésével, gasztronómiájával szeretnénk Önt megismertetni. (Részlet a kiadvány Benke László mesterszakács által írt köszöntőjéből)
- Kiadó:
- Gömör Korona Agrárinkubációs Kht.
- Nyomda:
- Grafotip Kft.
- ISBN:
- 963943910X
- Kötés típusa:
- kemény papírkötés
- Terjedelem:
- 111 oldal
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 12.00cm, Magasság: 17.50cm
- Súly:
- 0.20kg
- Kategória:
Köszöntő 5
Bevezető 7
Gombatermesztésről 9
A termesztett gombák táplálkozás-élettani értékei 11
A gomba termesztése 13
A jó szaporítóanyag 13
A jó táptalaj 15
A termesztőhely 16
A termesztés 18
Értékesítés 23
Bortörténet 25
A borok története napjainkig 27
Egy új borászat, tradicionális alapokon 31
Egri Borvidék 33
Egri Bikavér 34
Egri Korona Borház 36
Szőlőfeldolgozás 36
Vendéglátás 39
Hordógyártás a kádárüzemben 43
A bor és gomba gasztronómiája 47
Bor és az egészség 48
Hatásmechanizmus 48
A gomba felhasználása a gasztronómiában 50
Receptek és borajánlatok 51
Bevezető 7
Gombatermesztésről 9
A termesztett gombák táplálkozás-élettani értékei 11
A gomba termesztése 13
A jó szaporítóanyag 13
A jó táptalaj 15
A termesztőhely 16
A termesztés 18
Értékesítés 23
Bortörténet 25
A borok története napjainkig 27
Egy új borászat, tradicionális alapokon 31
Egri Borvidék 33
Egri Bikavér 34
Egri Korona Borház 36
Szőlőfeldolgozás 36
Vendéglátás 39
Hordógyártás a kádárüzemben 43
A bor és gomba gasztronómiája 47
Bor és az egészség 48
Hatásmechanizmus 48
A gomba felhasználása a gasztronómiában 50
Receptek és borajánlatok 51
Az Ön ajánlója
Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...