Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

BOTRÁNYOK AZ ÓKORBAN - EZ IS TÖRTÉNELEM

BOTRÁNYOK AZ ÓKORBAN - EZ IS TÖRTÉNELEM - Kertész István - Régikönyvek
(1 vélemény)

Kiölte meg II. Philipposz makedón királyt, és ki lopta el világhódító fia, Nagy Sándor holttestét? Igaz-e, hogy a csatatereken vitézkedő spártai királyok olykor kevéssé eredményesnek bizonyultak a hitvesi ágyban? Bigámista volt-e Messalina, Claudius római császár felesége, és megváltozott volna a történelem menete, ha Kleopatrának szebb az orra? Mindezekre a kérdésekre választ kap az olvasó, aki végiglapozza a tizennégy botrányos ókori históriát feldolgozó könyv izgalmat, derűt és nem ritkán megbotránkozást kiváltó oldalait. A szerző ezúttal egyfajta görbe tükörben láttatja a felidézett korszakot. Hátha így jobban tudatára ébredünk az igazságnak: éppoly esendőek vagyunk, mint antik elődeink.

Kiadó:
Kossuth Kiadó
Kiadás éve:
2013
ISBN:
9789630974875
Terjedelem:
336 oldal
Kategória:

Kertész István

Kertész István  további könyvei

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • 2019.01.28. 15:01

    A könyv sok érdekes kérdésre ígéri a választ, amit meg is ad, de mintha több írásából válogatta volna össze a szerző. Az egyik élvezetes, olvasmányos, a másik a sok név és hiányos magyarázat miatt nehezebben olvasható. Zavaró, hogy néhány kérdésnél az évek évszázadok megjelenése pontatlan, azaz nem tudni, hogy pl. a 2. század az i.e. vagy i.sz.
    A könyv vége felé már kiírja a Kr. e. illetve a Kr. u.-t, de a kötetben nem történik meg ez mindenütt, ezért aki a történelemben nem járatos, ne e könyvvel kezdje! Jó lett volna ábrákkal pl. családfákkal, térképekkel jobban tagolni a könyvet! Célszerű lett volna a könyvet a végén jegyzetekkel is ellátni, amiben az egyes római tisztségek, s egyéb kifejezések magyarázatai megtalálhatók lennének! Sokat javított volna a könyvön.