Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Budapest Boulevard

Budapest Boulevard - Réti László - Régikönyvek
(1 vélemény)

Magyarország, a következő évtized elején. A kormányzó erő a választásokra készül, ám kezd számára roppant kellemetlenné válni a milliárdos költséggel felállított, de érdemi tevékenységet nem végző új terrorelhárító egység. Ekkor azonban váratlan merényletrázza meg a békés napjait élő Budapestet. A rendőrség erőre kap, és a terroristák után veti magát. Az egyik kerületi rendőrkapitányság vezetője, a vidékről felkerült Básti Péter ezalatt a mindennapokkal küzd. A lusta nyomozók, a pénzhiány, a felső vezetés állandó, öncélú ellenőrzései lassan felőrölik az idegeit. Ebben a helyzetben már csak hab a tortán, hogy a testvére is belekeveredik egy súlyos ügybe. Az alezredesnek taktikáznia kell, hogy rendőr maradhasson, de az öccsét se hagyja sorsára a bajban. Saját szakállára nyomozni kezd, hátha azzal segítő kezet nyújthat a testvérének. A szálak egyre feljebb vezetnek, és már az sem biztos, ki melyik oldalon áll. Budapest retteg a terrorcselekmény óta, a város lassan megőrül, egymást érik a téves bombariadók. Vajon hogyan kerül egy volt rendőrtiszt a bűn oldalára? Mit akar Magyarországon a szlovák alvilág egyik szervezett csapata? Miért ölnek meg egy iraki egyetemistát? És a legfontosabb: lesz-e újabb merénylet? Réti László politikai thrillere elgondolkodtató és lebincselő olvasmány, igazi bestseller.

Sorozatcím:
Ulpius Baráti Kör
Kiadó:
Művelt Nép Könyvkiadó
Kiadás éve:
2018
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
mondAt Kft.
ISBN:
9786155760396
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
478 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2019. 01. 06. 11:41

    Többedszerre éppen most olvasom..
    Réti László a harcos muzulmán világ problémáját már a "Célpont Párizsban" című könyvében felvetette, aztán a "Falak mögött"-ben a migrációra adott elzárkózás (megerősített falak és állandó tűzparancs) és az emberi gyengeségek (hitványságok?) és az akarat ezeken áthatolását mutatta be. Ebben a könyvben a terrorfenyegetettség sajátos magyar "megélését" írta meg, a polgárok ijesztgetéséről nyerhető politikai tőkét és anyagi haszonlesést, a hatalmon levő párt kasszájának minden áron való gyarapítását, az ellenség kreálását, még akkor is, ha ez anyagi károkat, sőt, emberéleteket követel. Nem akarom elmondani a történetet, csak annyit írok, érdemes elolvasni - aztán ki-ki eldöntheti, menyire görbe az a tükör, amit a szerző elénk tart...