Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Caesar és Cleopatra

Caesar és Cleopatra - Shaw, Bernard - Régikönyvek
(0 vélemény)

Shaw, Bernard. Caesar és Cleopatra. Budapest, 1908. Lampel R. Kk. (Wodainer F. és Fiai) R.T. Kiadóvállalata (Wodianer F. és Fiai). 142 p. Ragasztott papír. (Magyar Könyvtár). // Októberi éjszaka Egyiptom szíriai határán, a XXXIII. dinasztia alkonyán, római számítás szerint 706-ban, utóbb keresztény időszámítás szerint Kr. e. 48-ban. Kelet irányában nagy ezüstös szikrázással kezdődik a holdfényes éjszaka. A csillagok és a felhőtelen égbolt nekünk is kortársaink, csakhogy itt tizenkilenc és fél századdal ifjabbak, ami azonban egy csöppet sem látszik meg rajtuk. Alul, a földön, a civilizációnak két nagy hátránya látható: egy palota és katonaság. A palota régi, alacsony, szíriai meszelt vályogépítmény s nem olyan csúnya, mint a Buckingham-palota s az udvaron levő tisztek sokkal civilizáltabbak a mai angol katonatiszteknél. Például nem ássák ki és nem csonkítják meg halott ellenségeik tetemét, mint mi kiástuk Cromwellt és a mahdit. Két csoportban állanak. Az egyik csoport a kapitányának, egy Belzanor nevű ötven esztendős bajnoknak a játékát figyeli, aki lehajolva kockázik egy huncutképű, fiatal, perzsa újonccal; dárdája a térde mellett fekszik a földön. A többiek egy testőr körül állanak, aki éppen most fejezett be egy sikamlós történetet (ahogy ma is szokás angol kaszárnyákban), amelyen nagyokat röhögnek. Vagy tizenketten lehetnek, csupa főrangú családból való, ifjú egyiptomi testőr, gyönyörűen fölfegyverkezve és fölszerelve s egy csöppet sem angolosak, mert nem szégyenlik az egyenruhájukat és jól érzik benne magukat. Sőt szinte tüntetően katonák és igen nagyra vannak azzal, hogy nem tartoznak a civilek osztályához.

Sorozatcím:
Magyar Könyvtár
Fordítók:
Mikes Lajos
Kiadó:
Lampel R. Kk. (Wodainer F. és Fiai) R.T. Kiadóvállalata
Kiadás éve:
1908
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Wodianer F. és Fiai
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
142 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.00cm, Magasság: 15.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Shaw, Bernard

1856 - 1950
George Bernard Shaw (írói nevén G. B. Shaw) (Dublin, 1856. július 26. – Ayot St Lawrence, Hertfordshire, 1950. november 2.) ír drámaíró. Munkásságát 1925-ben irodalmi Nobel-díjjal honorálták. William Shakespeare után az ő műveit játsszák leggyakrabban az angol nyelvű színházakban.

Shaw, Bernard  további könyvei

legjobb ár
Hűségpont:
 
80%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 800 Ft 360 Ft
legjobb ár
Hűségpont:
 
legjobb ár
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...