Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Canones. Az az az egyhazi szolgak eletnek, Tisztinek és tisztesseges magok tartásának Regulái. Iratattanac az Sopron var megyebéli Ecclesiác Senioritul, Isten tisztességere és az Anyaszent Egyháznak abban valo tanétoknac épületekre.

Canones. Az az az egyhazi szolgak eletnek, Tisztinek és tisztesseges magok tartásának Regulái. - Régikönyvek
(0 vélemény)

Canones. Az az az egyhazi szolgak eletnek, Tisztinek és tisztesseges magok tartásának Regulái. Iratattanac az Sopron var megyebéli Ecclesiác Senioritul, Isten tisztességere és az Anyaszent Egyháznak abban valo tanétoknac épületekre. Samariaban, 1650. Wechelius Andárs [!] által. [23] levél. Tételünk egy evangélikus kiadói kolligátumnak (RMK. I. 837–838.) önálló címlappal és ívszámozással ellátott önálló második része, mely magyar nyelven az evangélikus lelkészek magatartását és feladatait szabályozza 72 pontban, alcímek nélkül. A „Canones” tartalma és beosztása megegyezik a kánonok 1630-ban, Csepregen napvilágot látott kötetével (RMNy III. 1457.). A nyomdász, Wechel András minden bizonnyal a korábban a Batthyányak pártfogása alatt, majd 1637–1645 között a közeli Tejfalun működő Wechel János Zsigmond fia lehetett, és az ő betűkészletét vette át. Somorja református egyházi központ volt, ahol feltehetően Magyari Ágh Jakab püspök hívására telepedett meg Wechel. A következő évben azonban már Kőszegen kellett lennie, hiszen 1652-re szóló kalendáriumot készített a Magyarországhoz frissen visszakerült városban. Itt az evangélikus egyházkerület hivatalos nyomtatója lett. A címoldalon katalógusszám, a harmadik levél verzóján régi gyűjteményi bélyegzés. Példányunkban az F2–F3 levelek téves helyre kötve, a kiadvány utolsó öt levele (F4–G4) hiányzik. Tíz levél sarkán apró pótlás, apró pótlás az utolsó levélen a gerincnél. RMNy 2341., RMK I. 838. Fűzve, borító nélkül, vörös festésű lapszélekkel. Jó példány.

Kiadás éve:
1650
Kiadás helye:
Somorja
Kiadás:
1.
Kötés típusa:
fűzve, borító nélkül
Terjedelem:
23 levél
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 8.50cm, Magasság: 12.50cm
Kategória:

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...