Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Cornelius-híd

Cornelius-híd - Hermlin, Stephan - Régikönyvek
(0 vélemény)

Stephan ​Hermlin elbeszélései mintha újra meg újra ugyanazzal a kérdéssel gyürkőznének: hogy egy-egy történelmi helyzet milyen dimenziókat teremt az egyén számára, milyen lehetőségeit hagyja meg az emberséges cselekvésnek. A Hitler-ellenes tiszti összeesküvés ifjú résztvevője, Yorck hadnagy sorsának valódi lehetőségei csak a víziók magkapóan pontos, élet-eleven világában testesülhetnek meg, túl a realitás határain. A megszállt Franciaországban tehetetlenül kallódó német kommunistát, Neubertet a legmélyebb sérelem, felesége meggyalázása indítja cselekvésre, és számára éppen ez az egyetlen mód, hogy kitörjön a rákövesedett magányból. A varsói gettó fiatal felkelőinek csak a halál két fajtája között hagy választást a történelmi pillanat, s a végső ellenállás teljesen reménytelen mozdulata számukra az emberséges cselekvés egyedüli lehetősége. A kitűnő német költő és prózaíró csaknem negyedszázados novellatermésének válogatása ismét bizonyságot tesz arról, milyen remek elbeszélő Hermlin, milyen páratlan biztonsággal elegyíti a realizmus érzékletességét a leggyöngédebb lírával, s arról, hogy írásművészete új és új árnyalatokkal gazdagodik napjainkban is.

Sorozatcím:
Európa zsebkönyvek 157
Fordítók:
Lányi Sarolta, Kálnoky László, Ember Mária
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1977
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630713268
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
171 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:

Hermlin, Stephan

Stephan Hermlin, valódi nevén Rudolf Leder (Chemnitz, 1915. április 13. – Berlin, 1997. április 6.) német író és szerző. Egyebek mellett írt meséket, esszéket, fordításokat, lírikus költeményeket. A politikába is belekóstoló, zsidó Hermlin az NDK egyik legismertebb írója volt.

Hermlin, Stephan  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 630 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 400 Ft 840 Ft
40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 720 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...