Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Csapody Miklós jegyzetei (dedikált) 1993-1994

Csapody Miklós jegyzetei (dedikált) - Csapody Miklós - Régikönyvek
(0 vélemény)

1955-ben született Sopronban, a "Leghűségesebb Városban", Édesnyja sopronszécsényi parasztcsaládból jött, édesapja régi soproni család sarja. Az érettségi után a szegedi egyetem bölcsészkarára került, itt szerzett magyar-történelem szakos diplomát, majd doktorált az erdélyi magyarság kisebbségtörténetéből 1982-ban. Irodalomtörténeti érdeklődése szegedi éveiben alakult ki, elsősorban századunk magyar irodalmával, szellemi életével, az erdélyi magyarság történetével, művelődésével foglalkozik, kritikusként is figyelve a Kárpát-medence és a nyugati világ magyarságának irodalmát. Az egyetem után a Kulturális Minisztérium Irodalmi Főosztályán dolgozott, ahonnan 1982-ben a politikai megbízhatatlanság miatt letávolították. Ezután 1898-ig az Országos Széchényi Könyvtár alkalmazottja volt, tanulmányokat, kritikákat írt, könyveket szerkesztett, majd a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Titkárság főtanácsosaként a határontúli magyarsággal való kapcsolattartással bízták meg. Neveltetése, erkölcsi és politikai meggyőződése révén már a hetvenes évek második felében a későbbi lakitelki értelmiségi kör tagja volt, így a Magyar Demokrata Fórum alapító tagja. 1990 történelmi tavaszán Gellérthegy, Szentimreváros és Lágymányos országgyűlési képviselőjévé választották, azóta az MDF parlamenti csoportjában, az Országgyűlés Külügyi Bizottságában dolgozik. Tagja a parlament Interparlamentáris Unió-csoportja vezetőségének, az MDF Külügyi bizottsága Elnökségének és az Országgyűlés bősi vízlépcsővel foglalkozó bizottságának. Ez az összeállítás Csapody Miklós 1993 nyara és 1994 tavasza közt a Vasárnapi Újságban kéthetente elhangzott rádiójegyzeteit tartalmazza.

Sorozatcím:
Vasárnapi Ujság
Kiadó:
A szerző kiadása
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Polyprint KFT.
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
67
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 23.50cm
Kategória:

Csapody Miklós

1955 -
Csapody Miklós (Sopron, 1955. szeptember 8. – ) magyar irodalomtörténész, újságíró, politikus, országgyűlési képviselő. Politikai pályafutása során a Magyar Demokrata Fórum tagja volt kilépéséig, illetve 1990 és 2010 között országgyűlési képviselő. Fő szakterülete a határon túli magyarság volt.

Csapody Miklós  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1966
Antikvár könyv
640 Ft 320 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 500 Ft 1 750 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 420 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...