Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Csillagnapló

Csillagnapló - Stanislaw Lem - Régikönyvek
(1 vélemény)

Ijon ​Tichy, a Csillagnapló lejegyzője talán a legkedvesebb állandó hőse Lemnek. Münchausen báró és Gulliver rokona ő. De mindegyiktől megkülönbözteti őt lényének egészen sajátos bája. A Naplóban Tichy fejezentenként egy-egy űrutazását meséli el. A kalandok színhelye egy mesés Világegyetem, a részben valódi, részben kitalált nevű csillagok és ködök sok millió lakott bolygóján többé-kevésbé emberi formájú, mindig emberi lelkületű emberi lények társadalmai élnek, ebben a végtelen mesevilágban utazgat Ijon Tichy, ezer fényéveket röppen át egyszemélyes kis űrhajójával, amely gyakran defektet kap, mindig beszorul az ajtaja, de azért elég kényelmes: lehet ebéd után a tetején sétálni egyet, az atommáglyában krumplit sütni, a szkafandert kiakasztani a csapóajtó elé száradni. Ijont hajtja a tudásvágy, új meg új értelmes társadalmakat látogat meg, mindenütt vannak új és régi barátai, felfedezéseit a Földön egész tudományos intézet, sőt tudományág: a tichológia dolgozza fel. A távoli bolygókon többnyire vendégszeretően fogadják, de az antiutópia-történetek diktatórikus társadalmaiban gyakran börtönbe, munkatáborba kerül…

Fordítók:
Murányi Beatrix
Borító tervezők:
Zugor Zoltán
Kiadó:
Magyar Könyvklub
Kiadás éve:
1996
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Szekszárdi Nyomda Kft.
ISBN:
9635481985
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
357 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:
Előszó 5
Bevezetés 6
Ijon Tichy csillagnaplójából
Hetedik utazás 11
Nyolcadik utazás 28
Tizenegyedik utazás 40
Tizenkettedik utazás 67
Tizenharmadik utazás 71
Tizennegyedik utazás 89
Tizennyolcadik utazás 108
Huszadik utazás 119
Huszonegyedik utazás 151
Huszonkettedik utazás 197
Huszonharmadik utazás 205
Huszonnegyedik utazás 210
Huszonötödik utazás 220
Huszonnyolcadik utazás 233
Ijon Tichy emlékeiből
I. 251
II. 262
III. 272
IV. 279
V. (Mosógép-tragédia) 288
Vliperdius doktor intézete 301
Diagorász doktor 308
Mentsük meg a Kozmoszt! 326
Donda professzor 333

Stanislaw Lem

Stanislaw Lem  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 560 Ft
akár 20%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 840 Ft
akár 30%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 02. 07. 16:25

    A vidám leírás és a fantasztikus utazások kicsit megtévesztőek, mert ez nem egy könnyű olvasmány. Mégpedig azért nem, mert nagyon tömény. Igaz, hogy Lem humora zseniális, de a mű szépségét az adja, hogy még a legviccesebb történetek mögött is ott van az íróra jellemző nagyon elgondolkoztató filozofálás, amelyet többször is át kell gondolni / olvasni, és magunk is elgondolkozhatunk a dolgokon. Még akkor is, ha a könyv legközelebbi „rokona” a Kiberiáda, amit én a magam részéről jóval könnyedebbnek éreztem.
    Viszont akár komoly sci-fit, akár vidám űrutazást keresünk, a könyv mindkettőt tökéletesen teljesíti, méltó darabja az író munkásságának.