Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Csip-chip csóka... - Játékos ismerkedés a számítógéppel gyermekeknek - Játékos ismerkedés a számítógéppel gyermekeknek

Csip-chip csóka...  - Játékos ismerkedés a számítógéppel gyermekeknek - Játékos ismerkedés a számítógéppel gyermekeknek - Tóth Gáborné; Tóth Gábor - Régikönyvek
(0 vélemény)

Gyermekeink már kisiskolás koruk előtt is nap mint nap találkozhatnak számítógépekkel vagy számítógép által vezérelt berendezésekkel üzletekben, orvosi rendelőkben, irodákban és egyre több helyen otthonukban is. Beleszülettek tehát abba a korszakba, amikor a technika ezen vívmányai számukra az élet természetes részei lettek, amit ők is ismerni és használni szeretnének. Általában az embereknek az otthoni számítógépekkel kapcsolatban a játékprogramok jutnak az eszükbe. A méltán népszerű és a gyermekek által olyannyira kedvelt számítógépes játékok azonban aszámítástechnikának csak egy részterületét képezik. Manapság egyre elterjedtebbé válnak a különféle számítógépes nyilván¬tartások, számítógépek segítik a tervezést vagy a kutatómunkát, információtovábbítást és számtalan egyéb tevékenységet. Egyre nagyobb szerephez jut napjaink és az elkövetkezendő évek iskoláiban is a számítógéppel segített oktatás. Ahhoz, hogy a gyermekek az iskolában használni tudják a számítógépeket és később felnőttként esetleg számítógép segítségével végezhessék a munkájukat, a felső tagozatos technika órákba beépített számítástechnikai képzést meg kellene előzni egy alapozó informatikai oktatásnak. Erre a célra alkalmazható ez a kis könyv. Megismernek számítástechnikai szakkifejezéseket (perifériák, multimédia, szoftverek, PC, DOS, stb.), logikai összefüggéseket a számítógép működése és használata, a hardver és a szoftver között. A gyermekek a könyv végén a TUDÁSPRÓBÁ-val felmérhetik, hogy meddig jutottak el a tudnivalók elsajátításában. A feladatokra adott válaszok is ellenőrizhetők, mivel a helyes megoldások megtalálhatók az utolsóoldalakon. Az ezt követő kis társasjáték pihenés és gyakorlás céljából is hasznos időtöltés. Végül pedig a kis olvasók elkészíthetik a hátsó borítóból a saját kis számítógépes monitorukat is.

Kiadó:
Oskar Kiadó
Kiadás éve:
1997
ISBN:
9638122234
Terjedelem:
62 oldal

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...