Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!
Ingyenes átvétel országosan

Cukorbetegek diétáskönyve

Cukorbetegek diétáskönyve - Régikönyvek
Cukorbetegek diétáskönyve - Régikönyvek Cukorbetegek diétáskönyve - Régikönyvek Cukorbetegek diétáskönyve - Régikönyvek Cukorbetegek diétáskönyve - Régikönyvek Cukorbetegek diétáskönyve - Régikönyvek Cukorbetegek diétáskönyve - Régikönyvek Cukorbetegek diétáskönyve - Régikönyvek Cukorbetegek diétáskönyve - Régikönyvek
(0 vélemény)
Illusztrátorok:
Temesvári Kálmánné
Borító tervezők:
Kiss Mihály
Kiadó:
Medicina
Kiadás éve:
1992
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Harmadik kiadás
Nyomda:
Széchenyi Nyomda
ISBN:
9632420802
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
257 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 12.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.10kg
Kategória:
Rendhagyó előszó a második kiadáshoz 13
Bevezetés 17
Miért szükséges diétázni a cukorbetegnek? 21
A diéta főbb szempontjai 24
1. Az étrend energiatartalma 24
2. Az étrend összetétele 28
3. Az étkezések gyakorisága 31
4. Az egyes étkezések szénhidráttartalma 32
5. A kristályos szénhidrátok (cukrok) fogyasztásának kerülése 34

Amit a tápanyagokról tudni kell 36
Szénhidrátok 36
Fehérjék 42
Zsiradékok 45
Vitaminok és ásványi sók 48
Növényi rostok 48

A diétás élelmiwArek helye és szerepe a cukorbetegek étrendjében 49
Diéta és élvezeti szerek 55
Diéta és fizikai aktivitás 57
Diéta és vércukorcsökkentő gyógyszerek 59
Diéta cukorbetegséghez társuló betegségek esetén 64
A terhes és a szoptató cukorbeteg nő diétája 66
A cukorbeteg gyermek diétája 68


Diéta otthon, a családban, a munkahelyen, vendéglátóhelyen és
utazás közben 70
Az orvos zárszava 74
A korszerű konyhatechnika eszközei és módszerei 77

Élelmiszerek tartósítása 83
Mélyhűtés 83
Befőzés 83
Savanyítás 86

Útmutató a mintaétrend használatához 87
4200 kJ-t (1000 kcal), 110 g szénhidrátot tartalmazó 15 napos tava-
szi—nyári mintaétrend • 92
4200 ki-t (1000 kcal), 110 g szénhidrátot tartalmazó 15 napos őszi—
téli mintaétrend 104
5900 kJ-t (1400 kcal), 160 g szénhidrátot tartalmazó 15 napos tava-
szi—nyári mintaétrend 115
5900 kJ-t (1400 kcal), 160 g szénhidrátot tartalmazó 15 napos őszi—
téli mintaétrend 128
7600 kJ-t (1800 kcal), 200 g szénhidrátot tartalmazó 15 napos tava-
szi—nyári mintaétrend 140
7600 kJ-t (1800 kcal), 200 g szénhidrátot tartalmazó 15 napos őszi—
téli mintaétrend 154

Receptgyűjtemény 167
Levesek, levesbetétek 167
1. Daragaluska 167
1/a. Májgaluska 167
l/b. Húsgombóc 168
2. Hideg paradicsomleves 168
3. Paradicsomleves • 168
4. Hamis halászlé 169
5. Halászlé 169
6. Tojásleves 170
7. Karfiolleves 170
8. Karalábéleves 170
9. Gombaleves 171


10. Zöldségleves 171
11. Sajtos zöldségleves 172
12. Csontleves 172
13. Raguleves 173
14. Húsleves 173
15. Burgonyaleves 174
16. Zöldbableves 174
17. Sóskaleves 175
18. Almaleves 175
18/a. Meggyleves 176
18/b. Cseresznyeleves 176
18/c. őszibarackleves 176

Mártások 176
19. Kapormártás hidegen 176
19/a. Kapormártás 177
19/b. Paradicsommártás 177
19/c. Gombamártás 177
20/a. Almamártás 178
20/b. Meggymártás 178

Kisétkezések 179
21. Alma-őszibarack turmix 179
22. Almaturmix 179
23. Eperturmix 179
24. őszibarackturmix 179
25. Málnaturmix 180
26. Narancsturmix 180
27. Sárgarépaturmix 180
28. Gyümölcsös túrókrém 180
29. Töltött paradicsom 182
30. Túróval töltött zöldpaprika 182
31. Tojással töltött uborka 182
32. Grillben sült paradicsom 183
33. Sárgadinnye sonkával 183
34. Sajtos almaszendvics 183
35. Tavaszi krém 183


36. Diétás majonéz 184
37. Joghurtos sajtmártás 184
Húsok, húspótlók 184
38. Csirkegombóc 184
39. Csirkepörkölt 185
40. Csirkegulyás 185
41. Rántott szelet vagy csirke 186
42. Lecsós marhaszelet 186
43. Marhapörkölt 187
44. Marhafelsál vadasan 187
45. Burgundi marhasült 188
46. Stefániasült kontakt grillben 189
47. Marschall-máj 189
48. Vese tojással 190
49. Párolt húsok 190
50. Sült hús 191
51. Natúr sertésborda 191
52. Sertésborda gombával 191
53. Fasírozott római tálban 192
54. Gombapörkölt 192
55. Korpában panírozott gomba 193
56. Gombafasírozott 193
57. Tojásropogós 193
58. Burgonyaropogós 194
Főzelékek 194
59. Kelkáposzta-főzelék 194
60. Parajfőzelék 195
61. Paradicsomos káposztafőzelék 196
62. Sóskafőzelék 196
63. Karalábéfőzelék 197
64. Salátafőzelék 197
65. Tökfőzelék 198
66. Zöldbabfőzelék 198
67. Sárgarépa-főzelék 199
68. Zöldborsófőzelék 199
69. Burgonyafőzelék 199


Saláták 200
70. Uborkasaláta 200
71. Uborkasaláta joghurttal 200
72. Uborkasaláta tejföllel 201
73. Zöldbabsaláta 201
74. Vöröskáposzta körtével 201
75. Vegyes Őszi saláta 202
76. Vegyes tavaszi saláta 202
77. Sárgarépa-alma saláta 203
78. Sárgarépa-saláta 203
79. Céklasaláta almával 203
80. Reteksaláta tojással 204
81. Sajtos körtesaláta 204
82. Sajtos gombasaláta 205
83. Nyers gombasaláta 205
84. Téli saláta 206
85. Rizssaláta 206
86. Paradicsomsaláta 207
87. Édeskáposzta-saláta kefirrel 207
88. Karfiolsaláta 207
89. Káposztasaláta 208
90. Fejes saláta 208
91. Kefires fejes saláta 209
92. Kukoricát fejes saláta 209

Köretek 210
93. Vízben főtt sós burgonya 210
94. Alufóliában sült burgonya 210
95. Szalmaburgonya 210
96. Burgonyapüré 211
97. Francia burgonya 211
98. Rizsköret 211
99. Pirított dara 212
100.Zöldborsó karalábéval 212
101.Sárgarépa margarinon párolva 213
102.Sárgarépa burgonyával 213
103.Karalábé tejföllel 213
104.Zöldborsó margarinon párolva 214


Egytálételek 214
105. Paradicsomos csirke 214
106. Sült csirke párolt zöldbabbal 215
107. Alufóliában sült csirke párolt káposztával 215
108. Rakott csirke 216
109. Tavaszi csirkecomb római tálban 216
110. Marhagulyás 217
111. Székelygulyás 217
112. Kelbimbó (réteges) 218
113. Kelbimbó tojással 219
114. Töltött padlizsán 219
115. Töltött karalábé 220
116. Töltött káposzta 220
117. Töltött paprika 221
118. Rakott kelkáposzta 222
119. Rakott karfiol 222
120. Töltött tök 223
121. Tavaszi paprikás burgonya 223
122. Zöldborsó sonkával 224
123. Paradicsomos karfiol 224
124. Sajttal töltött burgonya 224
125. Zöldborsós tokány 225
126. Borsos tokány 225
127. Lecsó rizzsel, virslivel 226

Tészták, édességek 226
128. Burgonyás kocka 226
129. Káposztás kocka 227
130. Sós piskóta 227
131. 'ffirógombóc 228
132. Almatorta 229
133. Illrótorta 229
134/a. Túrós rétes 230
134/b. Káposztás rétes 230
134/c. Almás rétes 231
135. Palacsinta 231
136. Ribiszkefelfújt 232


137. Surányi sütemény 232
138. Puncskrém 233
139. Töltött őszibarack vaníliakrémmel 233
140. Almás piskóta 234
141. Rácsos linzer 235
142. Túrós pogácsa 235
143. Gesztenyepüré 235

Legfontosabb élelmiszereink szénhidrát- és energiatartalma 237
Édesípari termékek 238
Főzelékek és zöldségek 239
Gabonafélék, lisztesáruk 240
Gyümölcsök 241
Gyümölcskészítmények 243
Halak 243
Húsok, húskészítmények 244
Tejtermékek 246
Konzervek 248
Mélyhűtött készítmények 252
Tojás 256
Zsiradékok 256
Borok 256
Sörök 256
Égetett szeszek 257
Likőrök 257
Üdítőitalok 257


Papp Rita

Papp Rita  további könyvei

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...