Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Cukrászat

Cukrászat - Ravasz László, Földes Jenő - Régikönyvek
Cukrászat - Régikönyvek Cukrászat - Régikönyvek Cukrászat - Régikönyvek Cukrászat - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Útmutató Kiadó
Kiadás éve:
1988
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Harmadik kiadás
Nyomda:
Akadémiai Nyomda
ISBN:
9639001333
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
597
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.90kg
Kategória:
A cukrászat feladatköre és termékeinek jelentősége 7
A cukrászat helye az élelmiszeriparban 7
A könyv célja 8
A cukrászati termékek jellemzése 11
A fagylaltok jellemzése 12
Nyersanyagok 12
Féltermékek 12
Késztermékek 13
Járulékos anyagok 13
Segédanyagok 13
Cukrászipari készítmények táplálkozástani értékelése 13

Előkészítő műveletek 19
Cukortartalmú anyagok előkészítése 19
Lisztek, keményítőtartalmú nyersanyagok előkészítése 25
Magvak előkészítése 32
Zsiradékok előkészítése 36
Tej és tejtermékek előkészítése 39
Tejkészítmények előkészítése 42
Tejtermékek előkészítése 45
Tojás és tojáspor előkészítése 46
Tojáspor • (szárított tojásfehérje) előkészítése 48
Fagyasztott tojás előkészítése 49
Gyümölcsök előkészítése 50
Szesz és szeszesitalok előkészítése 53
Fűszerek, zamatosítóanyagok előkészítése 54
Savanyítók, invertálók, tartósítószerek előkészítése 54
Szilárdítóanyagok előkészítése 55
Mesterséges édesítöszerek előkészítése 55
Színezék-anyagok előkészítése 56
Süteménylakkok előkészítése 56

Technológiai alapműveletek 57
Tésztakészítés 57
Élesztős tészták készítése 62
Felvert tészták készítése 71
Omlós tészták készítése 73
Vajas tészták készítése 75
Hengerelt tészták készítése 76
Sütés 78
Kikészítés 81


Félkésztermékek és tésztareceptek 85
Cukorból készített félkésztermékek 85
Zselék 94
Krémek, töltelékek 95
Tojáshabkrémek 95
Hideg krémek 97
Tejszín krémek 109
Töltelékek 118
Rétestöltelékek 121
Gyümölcsízes töltelékek 122
Egyéb töltelékek 124
Tésztafélék 126
Gyárt élesztőstészták 126
Kevert élesztős tészták 126
Hajtogatott élesztős tészták 130
Omlós élesztős tészták 132
Hideg úton készült könnyű felvertek 133
Könnyű meleg felvertek 148
Hideg úton készült nehéz felvertek 161
Meleg úton készült nehéz felvertek 163
Omlós tészták 166
Gyúrt omlós tészták 166
Kevert omlós tészták 170
Égetett tészták 172
Vajas tészták 173
Hengerelt tészták 174
Egyéb tészták 180
Mézes tészták 181

Cukrászati késztermékek 185
Gyúrt élesztős tésztákból készített sütemények 185
Kevert élesztős tésztákból készített sütemények 189
Hajtogatott élesztős tésztákból készült sütemények 190
Omlós élesztős tésztákból készített sütemények 193
Felvert tésztákból készült kész-kikészített sütemények 195
Torták 195
Szeletek 219
Tekercsek, roládok 229
Mignonok 233
Desszertek .246
Csemegék 254
Marcipános készítmények 268
Marcipán figurák 271
Tejszínes sütemények 272
Omlósokból előállított késztermékek 291
Gyúrt omlós tésztákból készült sütemények 291
Kevert omlós tésztákból előállított késztermékek 308
Vajas (hajtogatott) tésztákból készített sütemények 308
Égetett tészták 319
Egyéb tészták 320
Hengerelt tésztákból készített sütemények 321
Diabetikus cukrászsütemények 327

Teasütemények 333
Édes teasütemények 333
Sós teasütemények 394

Fagylaltok, parfék, hidegkrémek 417
Fagylaltok 417
Gyümölcsfagylaltok 429


Tejszínes fagylaltok 433
Tejfagylaltok 437
Likőrfagylalt 440
Poharas fagylaltok 441
Formában készült fagylaltok 450
Parfék 452
Poháras hidegkrémek 455
Fagyi készítése 460
Fagylaltpor 462
Gyümölcsfagylaltporok 462
Tejfagylaltporok 463
Folyamatos fagylaltgyártás 465

Díszítés 471
Általános díszítési formák 472
Sütemények bevonása 472
Sütemények beszórásos díszítése 479
Felrakásos díszítés 479
Formázással készített díszek 485
Fecskendező díszítés 491
Karamell díszek 499
Marcipánból készített süteményalakzatok 452
Alkalmi torták 502
Kirakat díszek, díszmunkák 505

Gyümölcstartósítás 511
Sterilizálással történő gyümölcstartósítás 511
'Fagylaltvelő 512
Vegyszeres gyümölcstartósítás 513
Cukrozásos gyümölcstartósítás 514
Szörpök 517
Dzsemek 518

A csomagolás jelentősége a cukrászatban 523
A csomagolás áruvédelmi feladata a cukrászatban 524
A cukrászatban használatos főbb csomagolási módok 526
A -cukrászatban használt csomagolások 527
Csomagolóanyagok és csomagolóeszközök 527
Csomagolóanyagok 528

Cukrászsütemények minőségi követelményei 553
A minőség fogalma 553
Cukrászsütemények élvezeti értéke 554
A sütemények minőségi előírásai 559

Cukrászsütemények f o rgalombahozat al a 561
Sütemények szállítása 563
A sütemények kezelése, elállása 563
Ozlethelységek takarítása 567
A kirakat 568
Az üzlet berendezése 569

KIEGÉSZÍTÉS A MÁSODIK KIADÁSHOZ

A kiadó előszava 3
Előszó a második kiadáshoz 4
A szerzőknek az első kiadáshoz írt köszönő szavaiból 6

Függelék 571
Betűsoros tárgymutató 583
Felhasznált irodalom 594
A belkereskedelmi miniszter és a SZÖVOSZ elnökének utasítását 595
Tartalomjegyzék 596

Ravasz László

1882 - 1975
Ravasz László, dr. (Bánffyhunyad, 1882. szeptember 29. – Leányfalu, 1975. augusztus 6.) dunamelléki református püspök. Ordass Lajos és Pap László mellett a magyar protestantizmus utolsó negyven esztendejének harmadik nagy példaadó egyénisége.

Ravasz László  további könyvei

Isten rostájában I-III. - Ravasz László - Régikönyvek
10%
12 000 Ft 10 800 Ft (10%)
Antikvár könyv
Élelmiszeráruismeret I. - Csuzy Pálné, Ravasz László - Régikönyvek
10%
1 800 Ft 1 620 Ft (10%)
Antikvár könyv
Orgonazúgás - Ravasz László - Régikönyvek
20%
Kiadás éve: 1927
5 000 Ft 4 000 Ft (20%)
Antikvár könyv
10 000 Ft
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...