Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Demokratikus köztársaság Magyarországon. Történeti album

Demokratikus köztársaság Magyarországon. Történeti album - Erényi Tibor, Kende János, Ripp Zoltán, Feitl István - Régikönyvek
(0 vélemény)

Szóval és képpel tárják a kötet alkotói a tisztelt olvasó elé a három magyar demokratikus köztársaság történetének legfontosabb mozzanatait. A fókuszba a „születésnapokat” helyeztünk: 1918. november 16-át, 1946. február 1-jét és 1989. október 23-át. A fordulópontot jelentő napok történései köré gyűjtöttük az ide vezető eseményeket, a főszereplőket, a köztársaság alkotásait, hétköznapjait és az első két kísérlet drámáját: a demokrácia felszámolásának folyamatát.Más a helyzet a harmadik és immár tizenhét éve fennálló mai Magyar Köztársasággal. Ez a mi köztársaságunk, a jelen története. „Működése” legfontosabb tényezőinek – a demokratikus, többpárti választások, az alkotmányos intézmények és azok szereplői, Magyarország 1989 utáni politikai integrációs törekvései stb. – bemutatásával segíteni szeretnénk a „demokrácia tanulását”, a magyar köztársaság sokszor ellentmondásos működésének megértését is.A kötet a köztársági gondolat, illetve a három magyar köztársaság eszméje folytonosságának bemutatására törekszik képviselői, dokumentumai, a törvénykezése és a mindehhez tartozó fennmaradt képes dokumentáció segítségével. Nem egyszerűen a szöveg illusztrálására törekedtünk, hiszen minden mozzanatról nem maradt fenn vizuális dokumentum. A szó és a kép – szándékunk szerint – kiegészíti egymást.A tanulmányok egy kivételével e kötet számára készültek, az 1998-ban elhunyt Erényi Tibor írása a Pölöskei Ferenc által szerkesztett, A köztársasági eszme és mozgalom története Magyarországon (ELTE BTK Budapest , 1990) című könyvben jelent meg először.

Kiadó:
Napvilág Kiadó
Kiadás éve:
2007
ISBN:
9789639350847
Terjedelem:
224 oldal
Kategória:

Erényi Tibor

Erényi Tibor  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 800 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...