Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Diagnózisok

Diagnózisok - Hankiss Elemér - Régikönyvek
Diagnózisok - Régikönyvek Diagnózisok - Régikönyvek
(1 vélemény)

"A pesti Belvárosban,a Kossuth Lajos utcában egy kukát állítottak be az úttest középső sávjába, s aztán rejtett kamerájukkal figyelték, hogyan viselkednek az autósok. És hát úgy viselkedtek, ahogy a nagykönyvben meg van írva: pillanatokon belül hosszú autósor torlódott föl, egyenként kerülgették a kukát az autók, villogatva-préselődve jobbra és balra, de senki se szánta rá magát arra, hogy amikor a kukához ér - korábban, hátrább a sorban nem tudta, nem láthatta, hogy miért van ez a torlódás -, kiugorjon az autóból, s félrehúzza az akadályt az útból: előtte végre megnyílt az út, hogyisne száguldott volna tovább... Hét-nyolc perc telt el így, míg végre egy teherautó sofőrje, aki már túljutott az akadályon, megállt, kiszállt, kihúzta a kukát a járdára, s csak ezután hajtott tovább. Negyven-ötven autós kerülte kis nagy üggyel-bajjal az akadályt, míg végre akadt valaki, aki vállalta azt a csak látszólag kis hősiességet, hogy kikászálódjék a vezetőülésről, elszalasszon egy zöld lámpát, csak azért, hogy valami olyasmit csináljon, amiből neki semmi, csak az utána jövőknek, a többieknek van hasznuk."

Sorozatcím:
Gyorsuló idő
Borító tervezők:
Maurer Dóra
Kiadó:
Magvető Kiadó
Kiadás éve:
1982
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Dabasi Nyomda
ISBN:
963271685X
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
303 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 10.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:
Elöljáróban
(Gyengélkedhetik-e egy társadalom?)
Viselkedéskultúránk torzulásai
Közösségek válsága és hiánya
Az értéktudat kiforratlansága
A hősiesség kényszere
Az információhiányról
A bűntudatról
mint társadalmi jelenségről
Az infantilizmus

Hankiss Elemér

1928 - 2015
Hankiss Elemér (Debrecen, 1928. május 4. – Budapest, 2015. január 10.) Széchenyi-díjas magyar szociológus, filozófus, értékkutató, irodalomtörténész.

Hankiss Elemér  további könyvei

Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 600 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2020.08.20. 10:35

    Kiváló néplélektan.