Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Drámák

Drámák - Németh László - Régikönyvek
(0 vélemény)

Németh László kivételesen gazdag és sokoldalú életművének a regények és tanulmányok mellett harmadik nagy pillére a dráma: csaknem harminc színművében ugyanazok az emberi sorskérdések foglalkoztatják, mint többi munkájában. "Az idealista férfi a szívét köti egy gondolatra" - mondja már korai darabjának, a Cseresznyés-nek főszereplője; ennek a magatartásnak, ennek az erkölcsi problémának variációi izgatták mindhalálig Németh Lászlót, a színpadi szerzőt, a regényírót, a gondolkodót. Jóformán valamennyi drámájának alapkérdése a korával, a külső körülményekkel szembeszegülő sé megküzdő hős (aki nemegyszer az író eszméinek és gondolatainak szócsöve): akár történelmi mezbe öltözteti, akár mai ruhába, a nagy egyéniség és a történelmi-társadalmi erők összecsapását, játékát kívánja példázni. Kötetünk csak válogatást adhat Németh László "papírszínházá-"ból - maga az író nevezte így drámáit -, amely már rég kilépett a könyvek táblái közül, színpadra került, nagy sikert aratott; a Villámfénynél, Széchenyi, Galilei, A két Bolyai és a Nagy család című trilógia mintegy ízelítő Németh László drámaírói művészetéből.

Sorozatcím:
30 év
Kiadó:
Magvető és Szépirodalmi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1977
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9631509141
Kötés típusa:
egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem:
715 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.60kg
Kategória:
Villámfénynél 5
Széchenyi 95
Galilei 163
A két Bolyai 283
Nagy család
A kis család 459
Csendes szoba 577
A pihenő 653

Németh László

1901 - 1975
Németh László (teljes nevén: Németh László Károly, Nagybánya, 1901. április 18. – Budapest, 1975. március 3.) Kossuth-díjas magyar író, esszéista, drámaíró, 1998-tól a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja.

Németh László  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...