Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Dubrovszkij

Dubrovszkij - Puskin, Alekszandr Szergejevics - Régikönyvek
(0 vélemény)

Néhány évvel ezelőtt élt egyik birtokán egy régi vágású orosz uraság, Kirila Petrovics Trojekurov. Gazdagsága, előkelő nemzetsége és összeköttetései nagy tekintélyt szereztek neki azokban a kormányzóságban, ahol birtoka volt. Szomszédai készséggel teljesítették a legkisebb szeszélyét is; a kormányzóság hivatalnokai már a neve hallatára is remegtek; Kirila Petrovics úgy fogadta a szolgalelkűség jeleit, mint neki kijáró adót; háza mindig tele volt vendégekkel, akik készek voltak főúri mihasznaságát felvidítani, és osztozni zajos, sőt néha szilaj mulatozásaiban. Senki nem is merte volna megtenni, hogy el ne fogadja, vagy hogy bizonyos napokon kellő tisztelettel meg ne jelenjék Pokrovszkoje faluban. Kirila Petrovics magánéletében a műveletlen ember minden gyarlósága megmutatkozott. Egész környezete annyira elkényeztette, hogy lobbanékony természetének minden kitörését és meglehetősen korlátozott eszének minden vad ötletét teljesen szabadjára engedte. Noha rendkívül erős szervezete volt, hetenként kétszer is betegre falta magát, és minden este virágos hangulatban volt. Házának egyik szárnyában tizenhat szobalány lakott, és ahogy nevükhöz illik, kézimunkáztak. Az épületszárny ablakait faráccsal látták el, ajtóit lakatra szokták zárni; azoknak kulcsait Kirila Petrovics őrizte. A fiatal foglyok meghatározott időben lementek a kertbe, és két öregasszony felügyelete alatt sétálgattak. Kirila Petrovics időnként férjhez adott egyet-kettőt, és azoknak a helyére újak kerültek. A parasztokkal és az udvari cselédekkel szigorúan és önkényesen bánt, de azok mégis mindig híven ragaszkodtak hozzá: büszkék voltak földesuruk gazdagságára és hírnevére, aztán meg az ő hathatós oltalmára hagyatkozva ők is sok mindent megengedtek maguknak a szomszédaikkal szemben.

Sorozatcím:
Janus könyvek
Fordítók:
Honti Rezső
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1975
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Kner Nyomda
ISBN:
9630702223
Kötés típusa:
egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem:
221 oldal
Nyelv:
magyar, orosz
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Puskin, Alekszandr Szergejevics

1799 -
Alekszandr Szergejevics Puskin (oroszul: Александр Сергеевич Пушкин; Moszkva, 1799. június 6. (orosz naptár szerint: május 26.) – Szentpétervár, 1837. február 10. (január 29.)) orosz költő, író, drámaíró, az orosz irodalom fejlődésének meghatározó alakja, aki mindhárom műnemben maradandó alkotásokat hozott létre. A modern orosz irodalmi nyelv megteremtője.

Puskin, Alekszandr Szergejevics  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 550 Ft
70%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 300 Ft 650 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...