Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Dűne messiása

Dűne messiása - Herbert, Frank - Régikönyvek
(3 vélemény)

A távoli jövő galaktikus birodalmának központja Arrakis, e sivár bolygó, melyet Dűnének neveznek. Egyetlen terméke a tudattágító fűszer, ennek monopóliuma biztosítja a fiatal császár, Paul Muad'dib hatalmának alapját - akár az egész univerzum ellenében. Paul természetesen nem közönséges halandó többé. Hatalmas seregek vezére, a mindenség ostora, akinek trónra kerülése egy szuperlény születését megjövendölő, több évszázados jóslat végső beteljesülését jelenti... A Dűne és annak folytatásai - Frank Herbert klasszikussá vált regényciklusa - minden idők legsikeresebb science fiction remekének számít. A Dűne messiása e nagy ívű sorozat második kötete.

Sorozatcím:
Science Fiction
Fordítók:
Gáspár András
Borító tervezők:
Zsilvölgyi Csaba
Kiadó:
Walhalla Páholy
Kiadás éve:
1992
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Zrínyi Nyomda
ISBN:
9637632034
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
345 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.20kg
Kategória:

Herbert, Frank

1920 - 1986
Frank Patrick Herbert (Tacoma, Washington, 1920. október 8. – Madison, Wisconsin, 1986. február 11.) sokoldalú amerikai sci-fi író, akinek érdeklődése és tudása számtalan területet érintett és ez regényein is megmutatkozik. Fő műve, A Dűne az egyik legösszetettebb és legsokrétűbb mű a világirodalomban. Ez a regénye ma sikeresebb mint valaha, és az elmúlt évek alatt több tucat nyelvre fordították le, és közel 20 millió példányt adtak el belőle. Elnyerte a Hugo- és a Nebula-díjat is.

Herbert, Frank  további könyvei

akár 10%
Hűségpont:
 
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1994
Antikvár könyv
1 000 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2021. 02. 16. 15:14

    A mentát császár, Paul Muad'dib, s húga, Alia alakját oly sok mítosz övezi, hogy fátyluk mögött alig látni a történeti személyeket. Ám nem szabad elfelejtenünk: igenis élt egykor egy Paul Atreides nevű férfi, s egy Alia nevű nő. Jól meghatározható helyet foglaltak el térben és időben. S bár látnoki hatalmuk segítségével felülemelkedhettek a tér és az idő szokásos korlátain, az emberfajból származtak mindketten. Valós események részeseivé váltak, melyek mély nyomokat hagytak bennük s az univerzumban egyaránt. Hogy megértsük őket, tudnunk kell: katasztrófájuk az egész emberi nem katasztrófája volt. E művet tehát nem Muad'dibnek vagy húgának, hanem örököseiknek valamennyiünknek, ajánljuk.

  • 2020. 03. 17. 8:52

    A Dűne első folytatása. Nem olyan jó, mint az első rész, de még így is kiemelkedő.

  • 2019. 06. 24. 13:57

    A Dűne messiása egy különleges képességű ember küzdelmének krónikája.