Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Éden

Éden - Stanislaw Lem - Régikönyvek
(3 vélemény)

A könyv hősei hajótörést szenvednek egy idegen bolygón, felderítik a környezetet, különböző értelmes és kevésbé értelmes lények tevékenységét. Meglepő kísérőjelenségekre figyelnek föl: tömegsírok, az értelmes lényeken folytatott biológiai kísérletek selejtes egyedi, szabadjára engedett kibernetikai önszabályzó rendszerek... Amikor közvetlen érintkezésbe kerülnek az ellenséges "bennszülöttekkel", fokozatosan rájönnek hogy egy nagyon is különös, de a maga belső logikája szerint kegyetlenül ésszerű társadalmi berendezkedés nyomára bukkannak. Keserű, szkeptikus pamflet ez a regény a technikai civilizáció és a politikai manipuláció várható következményeiről, amelyek óhatatlanul bekövetkeznek, amennyiben....

Sorozatcím:
Kozmosz Fantasztikus Könyvek
Fordítók:
Murányi Beatrix
Borító tervezők:
Korga György
Kiadó:
Kozmosz Könyvek
Kiadás éve:
1981
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Második kiadás
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632114728
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
266
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:

Stanislaw Lem

Stanislaw Lem  további könyvei

70%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 330 Ft
70%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
6 400 Ft 1 920 Ft
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 480 Ft
akár 60%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

 • 2022. 03. 26. 4:46

  AZ ÉDEN NEVŰ BOLYGÓN ŰR BALESETET SZENVED HAT TUDÓS.HAJTJA ŐKET A FENE NAGY KÍVÁNCSISÁG,MÉGIS HOL VANNAK ,ÍGY FELDERÍTŐ ÚTRA INDULNAK,ÉRTELMES ÉLET UTÁN KUTATVA.AMIT LÁTNAK ÉS TAPASZTALNAK,ABBAN SEMMI ÉRTELMES NINCS,ÚGY ÉRZIK ,HOGY ELMEBETEGEK NÉPESÍTIK BE A BOLYGÓT.KÜLÖNÖS HELYEN VANNAK,AZ BIZTOS,KESERNYÉS ILLATÚ A LEVEGŐ,A FELSZÍNEN FÉMES FÉNYŰEK A KÉPZŐDMÉNYEK.AMORF ÁLLATKÁK,FEKETE DOLGOK,TÜKÖRSZEMŰ VALAMIK,IDEGENEK,ÁLOMHOZ HASONLÓ JELENSÉGEK,VOLT VÁROSOK ,GÉPEK LEPUSZTULT MARADVÁNYAI...A BOLYGÓ LAKÓI HOL ÉLŐNEK,HOL HALOTTNAK TŰNNEK.KÜLÖNÖS REPÜLŐ TÁRGYAKON RÖPKÖDNEK,TÖMEGSÍR AZ OTTHONUK..VAJON AZ ÉDEN EGY KEGYHELY,ESETLEG EGY BÖRTÖN,VAGY ELMEGYÓGYINTÉZET,VAGY MÚZEUM?EGY BIZTOS NEM A PARADICSOMBAN JÁRUNK!!!.....EZ A KÖNYV OLYAN TÉRBEN JÁTSZÓDIK,AMIKOR AZ EMBER NEM ÉRT SEMMIT A KÖRÜLÖTTE LÉVŐ VILÁGBÓL!!!JÓ ELMÉLKEDÉST ÉS OLVASÁST!!

 • 2019. 10. 06. 21:42

  Csatlakozva az előttem íróhoz,Lem zseniális író volt,akinek a művei mindig elgondolkodtatják az embert! A fantáziája határtalan,színes! Nekem tetszett ez a könyve is.

 • (1973Kozmosz Könyvek) 2019. 07. 04. 18:56

  Egy 1959-ben íródott Sci-Fi, amely nem avult el. Klasszikus, s ma is aktuális a mondanivaló: a politikai manipuláció a legveszélyesebb fegyver. Ha nem is űr-operett, de űropera – komoly mondanivalóval.
  A cselekmény érdekfeszítő, szinte vonzanak a következő oldalak, egyszerűen letehetetlen, s végül megismerve a duplák társadalmának keserű életét – miután segítséget nyújtani nem tudnak, saját életüket megmentik. Lem egy elképzelt világon keresztül mutatja meg az emberi társadalom egy technikai-technológiai fejlődés kísérte lehetséges jövővariációját. Zseniális, s ma is aktuális üzenet!
  Szinte elképzelhetetlen világot teremtett Lem ezen a bolygón, de ezzel is csak pozitív példát szolgáltat arra, hogy ne emberhez hasonló lényeknek képzeljük az idegeneket, s ne kifejezett földi viszonyokat várjunk egy föld-típusú bolygón.