Egy év Provence-ban

Az ifjú angol házaspár, Peter és neje búcsút int Angliának. Tanyát vásárol Dél-Franciaországban, áthozatja a csatornán két kutyáját és gyökeret ereszt Provence-ban. Hamar kiderül számukra, hogy az itt élők a hagyományaikhoz ragaszkodó, sokat évődő, de keményen dolgozó derék emberek, akik fél lábban a múlt században élnek, mégis hamisítatlanul korunk gyermekei. Az érdeklődésük meg az ételek iránt egyenesen a megszállottsággal határos. A jó kenyérért, ha kell, öt faluval is arrébb zarándokolnak, a bort is meggondolják, hol veszik, hogy a húsokról, sajtokról, tenger gyümölcseiről már ne is beszéljünk. Az ebédidő hétköznap is két óra, a táplálkozás - amelynek a maga módján mindenki szakértője - szent és sérthetetlen tevékenység. A mulatságos történetek és páratlan gasztronómiai élmények olvasása közben észrevétlenül is szakértőivé válunk a legendás Provence-nak, s olyan értékes információkhoz jutunk, melyek semmiféle útikönyvben nem szerepelnek.
- Fordítók:
- Füzéki Eszter
- Borító tervezők:
- Tabák Miklós
- Kiadó:
- Ulpius-ház Kiadó
- Kiadás éve:
- 2003
- Kiadás helye:
- Budapest
- Nyomda:
- Reálszisztéma Dabasi Nyomda Rt.
- ISBN:
- 9639475688
- Kötés típusa:
- kemény papír kiadói borítóban
- Terjedelem:
- 245
- Nyelv:
- magyar
- Méret:
- Szélesség: 13.00cm, Magasság: 20.00cm
- Kategória:
Az Ön ajánlója
Vélemények a könyvről
Nagyon jó könyv!