Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Egy jógi 109 válasza Válogatás Láma Ole Nydahl tanításaiból

Egy jógi 109 válasza - Láma Ole Nydahl - Régikönyvek
(0 vélemény)

Buddha tanítása olyan, mint egy gyémánt, mely lényegiségében nem változik, mégis a mögötte levő dolgok színeiben ragyog. Így illeszkedett az egyes országok kulturális hátteréhez, anélkül, hogy lényege elveszett volna. A tanításokat először 1500 évig Indiában, majd 1000 évig Tibetben adták tovább. A mai Nyugat jól képzett és önálló emberei számára e szemlélet, és annak korlátoktól mentes módszerei érthetőbbek, mint valaha.

Fordítók:
Lahucsky Péter
Borító tervezők:
Novák Tamás
Kiadó:
MIND Kiadó
Nyomda:
Gajda & Társa Nyomdaüzeme
ISBN:
9638552611
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
73 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.13kg
Kategória:

Láma Ole Nydahl

1941 -
Láma Ole Nydahl (Koppenhága, 1941. március 19.) a tibeti buddhizmus meghatalmazott meditációs mestere és Karma Kagyü-vonalbeli lámája. Láma Ole és felesége, Hannah 1969-ben találkoztak Nepálban a század egyik legnagyobb jógijával, a 16. karmapával. A karmapa a tibeti buddhizmus egyik iskolájának, a Karma Kagyü vonalnak a vezetője, s a hagyomány szerint ő az összes buddhaaktivitás emberi megtestesülése. A karmapa az első nyugati tanítványaivá fogadta Ole és Hannah Nydahlt, s miután a vele töltött idő igen mély hatást gyakorolt az életükre, a karmapa felkérte őket arra, hogy tegyék elérhetővé a buddhizmust a Nyugat szabad, önálló és tanult társadalmai számára. Ennek érdekében immár harminc éve utaznak megállás nélkül világszerte. Láma Ole szinte minden nap más városban tart előadásokat a buddhizmus legmagasabb szintű látásmódjáról, a Gyémánt Útról, és annak gyakorlati életben való alkalmazásáról. Az általa alapított több mint 400 meditációs központban, melyek a barátságon és a bizalmon alapulnak, az érdeklődők megismerkedhetnek ezekkel a tanításokkal, és közösen gyakorolhatják őket.

Láma Ole Nydahl  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...