Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Egy menedzser élete

Egy menedzser élete - Iacocca, Lee - Régikönyvek
(2 vélemény)

Lee Iacocca, az amerikai autóipar nagymenője, a Ford egykori vezérigazgatója és a Chrysler jelenlegi elnöke ma Amerika első számú nemzeti hőse. Államokszerte csak "szuper Iacoccának" hívják, úgy emlegetik, mint a "válságmenedzsert", "csodamenedzsert", népszerűsége a leghíresebb mozicsillagokét és tévékommentátorokét is felülmúlja. És ezen nincs mit csodálkozni, hiszen sztár ő is, mégpedig a javából, és amúgy igazi amerikai módra. Miután Henry Ford puszta féltékenységből elbocsátotta a Fordtól és a Chryslerhez került, talpra állította, sőt még a Fordnál is nyereségesebbé tette a csőd szélén tántorgó vállalatot. És ezzel Iacocca nemcsak a Chrysleren belül lett élő legendává, hanem Detroit határain messze túl is, az egész amerikai nép szemében. Vajon mi az oka ennek a féktelen Iacocca-imádatnak? Az, hogy Iacocca az amerikai embereszmény mindmáig érvényes modelljének, a "self-made man"-nek a megtestesítője, a "dolgozó gazdagok" rétegének képviselője, aki a rátermettségével és a szorgalmával jutott fel a csúcsra. Önéletrajza, e korántsem szokványos bestseller, nem kis mértékben járult hozzá páratlan népszerűségéhez. Iacocca a könyvében is, akárcsak az életben, ellenállhatatlan lendülettel és eredményesen küzd meg a sikerért: mindvégig fogva tartja az olvasót egyrészt a sztori érdekességével, másrészt személyisége szuggesztivitásával és sokoldalúságával. A könyv is olyan sokszínű, mint szerzője és hőse: számos különféle műfaj és stílus ötvözete, mégsem heterogén, csak színes: hol gyöngéden érzelmes, hol pimaszul szabadszájú, hol ihletetten szárnyaló, hol tömören szakszerű: a hagyományos önéletrajzi elemek egy lenyűgöző karrier lépcsőfokai, buktatói és újra felívelése - ízes anekdotákkal és rosszmájú pletykákkal váltakoznak benne, a "képzeljétek, mi történt, de aztán senkinek egy szót se" összekacsintós intimitás után az autógyártás menetéről, az autóipar helyzetéről és a Chrysler talpra-állításáról szóló beszámoló bámulatos szakmai jártasságával, hatékony vezetés elveinek briliáns logikájú fejtegetésével vagy a reagani gazdaságpolitika kemény hangú bírálatával kínál új- és újfajta szellemi izgalmakat az olvasónak.

Fordítók:
Félix Pál
Kiadó:
Gondolat Könyvkiadó
Kiadás éve:
1988
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9632821033
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
448 oldal + 16 oldal melléklet
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 18.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
Elöljáró megjegyzés 7
Bevezetés 8
Made in Amerika 13
A család 14
Diákévek 26
A Ford-sztori 45
Tanulópénz 46
A számkukacok 57
A vezetés kulcsa 68
A mustang 87
Hogy volt! 110
Útban a csúcsra 120
Fölbolydult paradicsom 135
1975: A végzetes esztendő 151
"És lőn este, és lőn reggel, a második nap" 179
A Chrysler-sztori 187
A Chrysler töri magát értem 188
Süllyedő hajón 201
Csapatépítés 222
A sah bukásának napja 243
Drasztikus intézkedések: A kormányhoz fordulunk 256
Szükség van-e a Chrysler megmentésére? 268
A Chrysler a kongresszushoz fordul 283
Egyenlő áldozatvállalás 304
A bankok: Tűzpróba 317
A K-kocsi - minden csak egy hajszálon múlott 333
Csak akkor fáj, ha nevetek 349
Közéleti ember, közéleti tisztség 354
Keserédes győzelem 369
Egyenes beszéd 385
Hogyan óvjuk az emberi életet az utakon? 386
A drága munkaerő 399
A japán kihívás 413
Tegyük ismét naggyá Amerikát! 425
Utószó 445
A szabadság fáklyája 446

Iacocca, Lee

1924 -
Lee Iacocca (Allentown, Pennsylvania, USA, 1924. október 15. –) amerikai üzletember.

Iacocca, Lee  további könyvei

akár 50%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 100 Ft 550 Ft
akár 70%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2022. 10. 03. 10:03

    Az egyik legjobb menedzser könyv. Minden vezetőnek kötelező olvasmánynak kellene lenni.

  • 2021. 01. 25. 9:40

    A könyv nekem alapnak számít a könyvben szereplő karikatúra tökéletesen kifejezi a lényegét " a kisfiútól kérdezi az apukája most akkor akarsz Iacocca lenni vagy nem?" Tankönyvbe illően írja le karrierjének történetét a világ egyik legismertebb menedzsere. Ha elakadok a munkában konkrét ötleteket meríthetek belőle hogy kell egy új terméket bevezetni milyen alternatívákban kell gondolkodni több lehetőség esetén stb. Olvasmánynak is izgalmas hogyan lehet egy bevándorló gyerekéből a Ford vezérigazgatója majd szakmai féltékenységből történő bukása után hogy lesz újra a csúcson. A pozitív gondolkodás minta példája.