Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Egy vadász feljegyzései

Egy vadász feljegyzései - Ivan Turgenyev - Régikönyvek
Egy vadász feljegyzései - Régikönyvek Egy vadász feljegyzései - Régikönyvek
(0 vélemény)

Részlet a könyvből: Aki valaha átment a bolhovi járásból a zsizdraiba, annak bizonyosan feltűnt, hogy az orjoli kormányzóság embere milyen élesen elüt a kalugaitól. Az orjoli muzsik alacsony termetű, hajlott testű, mogorva, bizalmatlan szemű, hitvány nyárfakunyhóban lakik, robotolni jár; nem neki találták ki a kereskedést; gyatrán táplálkozik, kéregbocskort visel. A kalugai orbokfizető muzsik, tágas fenyőfaházban lakik, magas termetű, a nézése bátor és derűs; az arca tiszta és fehér; olajjal és kátránnyal kereskedik s ünnepnapon csizmában jár. Az orjoli falu (mi itt az orjoli kormányzóság keleti feléről beszélünk) rendesen felszántott földek között húzódik meg, mocsaras tóvá alakult árok közelében. Néhány szolgálatra kész fűzfán és két-három satnya nyíren kívül versztányi távolságra fát sem látsz köröskörül; egyik kunyhó a másikhoz tapad, rothadó szalmazsúpból raktak fedelet rájuk... A kalugai falut ellenben többnyire edő koszorúzza; a házak szabadon és egyenesen állnak, deszkafedelesek; az ajtók szorosan csukódnak, a hátsóudvar sövénye nem esett szét, nem dűl ki az utcára s nem hívogatja vendéglátó készséggel befelé az arra csatangoló disznókat... Még a vadásznak is jobb, ha a kalugai kormányzóság területén vadászik. Az orjoli kormányzóságban öt év alatt az utolsó erdők és ciheresek is eltűnnek, mocsárnak híre-nyoma sincs; a kalugaiban ellenben száz versztányira elnyúlik a véderdő, tíz versztányira a mocsár s még nem veszett ki a nyírfajd, ez a nemes vadmadár, tenyészik még a kedélyes mocsáriszalonka s a szorgoskodó fogoly zajos, hirtelen felrebbenése sokszor felderíti és megriasztja a vadászt és a vadászkutyát.

Sorozatcím:
Orosz Remekírók
Fordítók:
Áprily Lajos
Illusztrátorok:
Végh Gusztáv
Kiadó:
Új Magyar Könyvkiadó
Kiadás éve:
1953
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Budapesti Szikra Nyomda
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
331 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 15.00cm, Magasság: 22.00cm
Súly:
0.41kg
Kategória:
Hor és Kalinics 5
Jermolaj és a molnárné 16
Málnás-kút 26
A járási orvos 34
Szomszédom, Ragyilov 42
Az egytelkes Ovszjanyikov 49
Lgov 64
A Bezsin Lug 74
A Krasznaja Mecs menti Kaszjan 91
Az ispán 107
A kancellária 118
Birjuk 133
Két földbirtokos 140
Lebegyany 148
Tatyana Boriszovna és az unokaöccse 159
Halál 169
Az énekesek 179
Pjotr Petrovics Karatajev 194
A találka 207
A scsigriji járás Hamletje 215
Csertophanov és Nyedopjuszkin 236
Csertophanov vége 251
Élő ereklye 279
Zörög! 290
Künn az erdőn, künn a pusztán 302
Turgenyev 309
Jegyzetek 317

Ivan Turgenyev

1818 - 1883
Ivan Szergejevics Turgenyev, (Ива́н Серге́евич Турге́нев, IPA: [ɪˈvan sʲɪrˈgʲeɪvʲɪtɕ turˈgʲenʲɪf], Orjol, Oroszország, 1818. november 9. – Párizs, Franciaország, 1883. szeptember 3.) orosz író, drámaíró, legismertebb műve az Apák és fiúk című regénye.

Ivan Turgenyev  további könyvei

Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1963
Antikvár könyv
2 000 Ft
akár 30%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
3 000 Ft 2 400 Ft
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...