Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Egy vörös hősnő halála

Egy vörös hősnő halála - Xiaolong, Qiu - Régikönyvek
(1 vélemény)

A ​folyó mocsaras torkolatában szépséges, meztelen nő hulláját fogják ki a pecázók. Kína nagy ország, meglehetősen reménytelnnek tűnik, hogy a halott kilétére – akit ráadásul a kutya sem keres – valaha is fény derüljön. A sanghaji különleges ügyosztály felügyelője, Csen Kao, a fiatal rendőr azonban tántoríthatatlan, még akkor is, amikor kiderül, hogy a nyomozás szálai mind magasabbra, az „érinthetetlenek” világába vezetnek, s hogy az áldozat nem más, mint a nép bálványa, a szocialista munka hőse, mindenki irigységének tárgya, Kuan, aki kettős életet élt: az eszménykép ugyanis aktfotókhoz állt modellt, frenetikus orgiákban vett részt, s a dolgos hétköznapok közepette élte a kiváltságosok életét (is). A jelek arra vallanak, hogy a forradalmi átalakulásában lévő Kínában erre a kettősségre a legjobbak is könnyen ráfizethetnek. Ebben a nagyon képlékeny világban jár kollégáival tojástáncot Csen felügyelő, hogy a gyilkost végül is leleplezze. Az izgalmas regény megismerteti az olvasót a mai kínai magánélet, szokások, életformák, hátborzongató szegénység és aranyifjúság, az ősi gondolkodásmód és nyugatmajmolás, az átalakulóban lévő mentalitás lebilincselő világával. Különleges könyv minden szempontból. A Tienanmen téri lázadás után Amerikába emigrált fiatal kínai író, Qiu Xiaolong (ejtsd: Csiu Hsziao-lung) első művét tartja kezében az olvasó.

Fordítók:
Uram Tamás
Borító tervezők:
Fábián István
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
2002
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630772159
Kötés típusa:
kemény papírkötés, kiadói borítóban
Terjedelem:
510 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2019.04.07. 16:56

    Réges régen némi fenntartással kezdtem el olvasni a könyvet, amiben határozottan pozitívan csalódtam. Örülök, hogy ismét hozzájutottam és újra olvashattam.