Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Egyetemes lexikon A-Z

Egyetemes lexikon A-Z - Markó László - Régikönyvek
(0 vélemény)

Az Egyetemes Lexikon - szerkesztői céljai szerint - egyetlen kötetben a lehető legsokszínűbben és a legteljesebben tükrözi a 20. sz. végére felhalmozódott ismeretanyagot, s annak végtelen bőségében segít könnyen, gyorsan eligazodni. A mintegy 4500 szócikk felöleli a természet és társadalom, a tudomány és technika, a kultúra és sport különféle területeinek alapfogalmait, jelentős eredményeit, eseményeit, kiemelkedő egyéniségeit, bő teret adva a jelenkornak, a legmodernebb ismereteknek, a legfrissebb adatoknak. E vaskos kötetben megtalálja a Tisztelt Olvasó az első emberekről szóló, a legújabb régészeti kutatásokon alapuló cikkeket, olvashat az első civilizációkról, de megtalálja a Föld ma létező összes országát, naprakész információkkal, zászlaikkal, címereikkel. Találkozhat a matematika, fizika alapfogalmaival éppúgy, mint a számítógépek és az űrkutatás újdonságaival. Megismerheti az emberi test felépítését, de az elpusztítására törő AIDS- és Ebola-vírust is, a múlt történelemformáló alakjai mellett a napjaink politikáját irányító személyiségeket, mozgalmakat, pártokat. Bemutat a lexikon számos érdekes növényt, állatot, híres nemzeti parkot, valamint sok-sok külföldi és magyar tudós, művész, író, film- és sportcsillag pályarajzát. A kötetben mintegy 2500 fotó, rajz, térkép és táblázat található. Ez a 2., javított kiadás 1996 júniusáig követi nyomon gyorsan változó világunkat.

Kiadó:
Magyar Könyvklub
Kiadás éve:
1996
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Brepols
ISBN:
9638185872
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
1005 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 21.00cm, Magasság: 28.00cm
Súly:
2.74kg
Kategória:

Markó László

1928 -
Markó László (Debrecen, 1928. október 16.) állami díjas magyar vegyészmérnök, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Kutatási területe a petrolkémia, ezen belül is az alkének kémiája, valamint a fémorganikus vegyületek és a homogén katalízis. A veszprémi vegyészképzés egyik vezető alakja, a szerves kémia tanszék vezetője huszonegy éven keresztül, 1965 és 1986 között. 1986 és 1990 között az MTA Műszaki Kémiai Kutatóintézet igazgatója.

Markó László  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...