Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Éj anyánk

Éj anyánk - Kurt Vonnegut - Régikönyvek
(0 vélemény)

Howard W. Campbell, Jr. 1961-ben egy izraeli börtönben ítéletre várva veti papírra élete történetét. Az amerikai származású drámaíró, sikeres színpadi szerző gyerekkorától fogva Berlinben élt, német színésznőt vett feleségül, a berlini rendőrkapitány idősebbik lányát: Helgát. Campbell a háború végéig azzal kereste a kenyerét, hogy náci propagandát írt és továbbított rádión az angolul beszélő világnak. A legrosszabb fajta antiszemita háborús propaganda volt ez, amelynek értelmi szerzője és szócsöve volt, érzelmileg viszont mindez teljesen hidegen hagyta. Érzelmei nem terjedtek túl a "kétszemélyes birodalom" - ifjú felesége iránt érzett szerelme - határain. A szerelmet kábítószerként alkalmazva sikerült átvészelnie a háborút, s végül ez lett az egyetlen biztos pont, amely körül gondolatai forogtak. A háború végén, Helga halála után sikerült New Yorkban elrejtőznie, ahol - szerényen és észrevétlenül éldegélt, továbbra is halott felesége emlékének szentelve az életét. Magányos nyugalmának azonban vége szakadt, amikor megismerkedett és összebarátkozott szomszédjával, Krafttal. Kraftot, a szovjet hírszerzőt a barátság nem akadályozta meg abban, hogy Campbell tartózkodási helyét nyilvánosságra hozva megpróbálja a szovjetek kezére játszani. Campbell végül önmagát adta fel a háborús bűnöket kivizsgáló izraeli bíróságnak, ám mire az Amerika javára folytatott kémtevékenységét igazoló levél megérkezett, a börtönben - végiggondolva életét - maga hozta meg saját halálos ítéletét. Feszes, lenyűgöző sodrású regény, az író sajátos modorában elbeszélve.

Fordítók:
Békés András
Borító tervezők:
Pataki Tibor
Kiadó:
Maecenas Könyvkiadó
Kiadás éve:
1990
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9637425292
Kötés típusa:
ragasztott karton
Terjedelem:
221 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.00cm, Magasság: 18.00cm
Kategória:

Kurt Vonnegut

1922 - 2007
Kurt Vonnegut (IPA [ˈvɑ.nə.gət]; Indianapolis, 1922. november 11. – New York, 2007. április 11.) amerikai regényíró és esszéista, pályája kezdetétől 1975-ig Kurt Vonnegut Jr. néven írt. A 20. század második felén átívelő írói munkássága a kortársi amerikai irodalom és ellenkultúra egyik legnagyobb és legnépszerűbb alakjává, kultikus figurájává avatta.

Kurt Vonnegut  további könyvei

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...