Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Élelmiszer-higiéniai gyakorlatok II.

Élelmiszer-higiéniai gyakorlatok II. - Kovács Jenő, Szita Géza - Régikönyvek
Élelmiszer-higiéniai gyakorlatok II. - Régikönyvek Élelmiszer-higiéniai gyakorlatok II. - Régikönyvek Élelmiszer-higiéniai gyakorlatok II. - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Állatorvostudományi Egyetem
Kiadás éve:
1993
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
A/3 Nyomdaipari és Kiadói Szolgáltató Bt.
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
83
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 20.50cm, Magasság: 28.50cm
Kategória:
13. Vágóállatok darabolása, minősítése, valamint a hús rendellenes szag- és ízelváltozásai _3
13.1. A szarvasmarha darabolása 3
13.2. A sertés darabolása:
13.3. A vágóállatok minősítése
13.4. Hús és húskészítrrtények szag és ízrendellenességei
13.5. A tűzőpróba
13.6. A sütőpróba
13.7. Elbírálás

14. A hús egyes tulajdonságainak és minőségi elváltozásainak vizsgálata
14.1. A hús érzékszervi tulajdonságai
14.1.1. A hús színe
14.1.2. A szag és íz megállapítása
14.2. A hús fizikai tulajdonságai
14.2.1. A márványozottság.
14.2.2. Porhanyosság műszeres meghatározása
14.2.3. A vízkötőképesség mérése
14.2.3.1. A Grau-Hamm-féle préselési módszer
14.2.3.2. A Scgönberg-féle itatóspapír módszer..
14.2.3.3. A Grau-Hamm féle módszer
14.3. A hús kémhatása
14.3.1. Általános szempontok
14.3.2. A hús pH-érték változásainak típusai 13
14.3.3. A hús pH mérésének lehetőségei 14
14.3.3.1. A pH mérése indikátorpapírral 14
14.3.3.2. A pH mérése nitrazinsárga próbával 14
14.3.3.3. A pH mérése elekrtometriás úton 1_
14.4. A hús elbírálása pH-értékek alapján 15
14.5. A hús összetételének meghatározása 16
14.5.1. A víztartalom meghatározása 16
14.5.2. A fehérjetartalom meghatározása 16
14.5.3. A hús, illetve húskészítmények zsírtartalma.


14.6. A húsminőség változásai 16
14.6.1. PSE (vizenyős) hús 16
\k 7L.\-\
14.6.3. Elbírálás 18

hús romlásainak és nem minőségi jellegű elváltozásainak vizsgálata 18
13.1. A fülledés 18
15.2. A tothadás 19
15.2.1. A rothadás vizsgátlata 19
15.2.2. Éber-próba: 19
15.2.3. Nessler-próba 20
15.2.4. Mikrobiológiai módszer 21
15.2.5. Elbírálás 21
15.3. Hiányos elvérzés 21
1.5.3.1. A hiányos elvérzés vizsgálata 21
15.3.3. A hús elbírálása 22
15_4. Sárgaság és sárga elszíneződés (lipochromatosis) vizsgálata 22
15.5. Elbírálás 22
15.6. Zsíi elváltozások és azok vizsgálata 23

.6. A sertés húsvizsgálata 24
16,1. A fej vizsgálata 24
16.2. A zsigerek vizsgálata 25
16.2.1. A zsigerek vizsgálata 25
16.3. A test vizsgálata 25
16.4. A trichinella vizsgálat 26
16.5. Elbírálás. 28

7. A szarvasmarha húsvizsgálata 28
17.1. A fej vizsgálata 28
17.2. A zsigerek vizsgálata 29
17.3. A test vizsgálata 30


Kovács Jenő

Kovács Jenő  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 480 Ft
30%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...