Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Élelmiszeráruismeret I. A vendéglátóipari szakközépiskolák és szakmunkásképzés számára

Élelmiszeráruismeret I. - Csuzy Pálné, Ravasz László - Régikönyvek
Élelmiszeráruismeret I. - Régikönyvek Élelmiszeráruismeret I. - Régikönyvek Élelmiszeráruismeret I. - Régikönyvek
(0 vélemény)
Kiadó:
Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás éve:
1973
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Hatodik változatlan utánnyomás
Nyomda:
Dabasi Nyomda
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
143
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.00cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
I. AZ ARUISMERET TARGYA ÉS JELENTŐSÉGE 3
A helyes táplálkozás jelentősége 5
Az élelmiszerek kémiai felépítése 7
Az élelmiszerek szervetlen alkotórészei 7
Az élelmiszerek szerves alkotórészei 9
Az élelmiszerek minőségét meghatározó legfontosabb tényezők 11
A minőség biztosításának módjai 13
Az élelntiszerek romlásának okai 17
Az élelmiszerek romlása elleni védekezés módszerei 19
II. NÖVÉNYI EREDETŰ ÉLELMISZEREK 27
Gabonafélék 27
A gabonafélék elterjedése és legfontosabb fajtái 29
A gabonafélék malomipari feldolgozása 34
A feldolgozás termékei — Kereskedelmi búzalisztek 36
A lisztek •csomagolása, tárolása, minőségi vizsgálata 37
A sütő- és tésztaipari termékek 41
A kenyér 41
Sütőipari fehértermékek 46
A tésztaipar termékei 50
Zöldségfélék és gombák 54
A burgonyafélék 55
Káposztafélék 62
Gyökgumós zöldségnövények 64
Hüvelyesek 86
Hagymafélék '70
Kabakosok 71
Levélzöldségek 72
Évelő zöldségek 73
Gombák 74
A zöldségfélék tartósított termékei 78
Gyümölcsök 78
Almás termésű gyümölcsök 79
Csonthéjas gyümölcsök 81
Bogyós termésű gyümölcsök 84
Dinnyefélék 87
Száraztermésűek 88
Déligyümölcsök 89
Gyümölcskészítmények 91
Olajtartalmú magvak 94
Növényi eredetű kocsonyásító anyagok 97


Természetes édesítőszerek 98
Méz 107
Édesipari termékek 109
Cukorkák 109
Kakaós- és, csokoládétermékek 114
Nugatok és nugatos készítmények 116
Tartós édesipari lisztesáruk 117
Gyorsfogyasztásra szánt édesipari lisztesáruk 120
Cukrászsütemények csomagolása, tárolása és minőségvizsgálata 124
Fagylaltok 125
III. NÖVÉNYI ÉS MESTERSÉGES ZSIRADÉKOK 128
A növényi zsiradékok kémiai összetétele 128
Zsiradékokat szolgáltató növények 128
Növényi eredetű étkezési zsiradékok előállítása 131
Növényi olajok 134
Növényi zsírok 136
Mesterséges ételzsírok 137


Csuzy Pálné

Csuzy Pálné  további könyvei

Legyen világosság I-III. - Ravasz László - Régikönyvek
40%
8 500 Ft 5 100 Ft (40%)
Antikvár könyv
Anyag- és áruismeret II. - Csuzy Pálné, Dr. Ravasz László - Régikönyvek
50%
1 600 Ft 800 Ft (50%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...