Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Élelmiszeripar

Élelmiszeripar - Dr. Magda Sándor,  Marselek Sándor - Régikönyvek
Élelmiszeripar - Régikönyvek Élelmiszeripar - Régikönyvek Élelmiszeripar - Régikönyvek Élelmiszeripar - Régikönyvek Élelmiszeripar - Régikönyvek
(0 vélemény)

Azélelmiszeripar iránt érdeklődő olvasóknak és vállalkozóknak ajánljuk. Az élelmiszer-feldolgozás, tartósítás alkalmazott eljárásainak ismertetése után az egyes szakdolgozatokat mutatja be és utal a minőségi termék-előállítás fontosságára.

Sorozatcím:
A mezőgazdaság és élelmiszer-ipari technológia alapjai
Borító tervezők:
Keresztes Júlia
Kiadó:
Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó
Kiadás éve:
2000
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Grafika-Typopress Nyomdaipari Kft.
ISBN:
9633563038
Kötés típusa:
kemény papírkötés
Terjedelem:
220 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 19.00cm
Súly:
0.30kg
Kategória:
5.3.2. Követelmények a nyersanyagokkal szemben 71
5.3.3. A feldolgozás módjai 72
5.3.3.1. Szárítás, aszalás 72
5.3.3.2. Tartósítóipari termékek 74
Ellenőrző kérdések 84
5.4. A növényolajipar 84
5.4.1. A növényolaj-előállítás és margaringyártás lehetőségei 84
5.4.2. Az olajgyártás nyersanyagai 86
5.4.3. A feldolgozás módja' 86
Ellenőrző kérdések 90
5.5. Cukor- és édesipar 91
5.5.1. A cukoripar helyzete 91
5.5.2. A cukorgyártás technológiája 92
5.5.3. Az édesipar 94
Ellenőrző kérdések 97
5.6. Tejtermékek gyártása 98
5.6.1. A tejipar helyzete 98
5.6.2. A nyersanyagok kezelése 100
5.6.3. Tejátvétel 102
5.6.4. Fogyasztói tej előállítása 102
5.6.5. Tejszínkészítmények 103
5.6.6. A vajgyártás technológiája 104
5.6.7. Joghurt, kefir előállítása 106
5.6.8. Étkezésitúró-, sajtgyártás 108
Ellenőrző kérdések 114
5.7. Gabonafeldolgozás, sütőipar és tésztagyártás 114
5.7.1. A gabonafeldolgozás és sütőipar helyzete 114
5.7.2. Gabonafeldolgozás 116
5.7.2.1. Búza 116
5.7.2.2. Egyéb gabonafélék 118
5.7.2.3. A gabona malomipari feldolgozása 118
5.7.3. Sütőipari feldolgozás technológiája 120
5.7.3.1. Kenyérkészítés 121
5.7.3.2. Sütőipari fehértermékek 122
5.7.4. Tésztagyártás 124
Ellenőrző kérdések 125
5.8. Takarmánygyártás 126
5.8.1. A takarmányipar helyzete 126
5.8.2. A keveréktakarmány-gyártás követelményei 128
5.8.3. Az előállítás technológiái 130


3.2.4. A tartósítás biológiai módszerei 39
Fogalomtár 40
Kulcsszavak 40
Ellenőrző kérdések 40

4. Az élelmiszer-feldolgozás főbb műveletei, az alkalmazott
eljárások 41
4.1. Élelmiszerrel érintkezésbe kerülő berendezések, eszközök
felületére vonatkozó előírások 41
4.2. Folyadékot gázok áramlásán alapuló műveletek 42
4.2.1. Szállítás 42
4.2.2. Ülepítés, centrifugálás, szülés, keverés, préselés, passzírozás 42
4.3. Szilárd, szemcsés anyagok kezelése 45
4.3.1. Aprítás, szitálás, osztályozás 45
4.3.2. Közegáramoltatás, fluidizálás 46
4.4. Hőkezelés 46
4.4.1. Hőcserélés, sterilezés, pasztőrözés. bepárlás. sütés, pörkölés 47
4.5. Hőelvonás 48
4.6. Anyagátadási műveletek 49
4.6.1. Szárítás 49
4.6.2. Extrakció 49
4.6.3. loncsere 50
Fogalomtár 50
Kulcsszavak 51
Ellenőrző kérdések 51

5. Az élelmiszer-ipari technológia 52
5.1. Húsfeldolgozás technológiája 52
5.1.1. A hús Összetétele 52
5.1.2. A vágás folyamatelemei 57
5.1.3. Húskészítmények gyártástechnológiája 59
5.1.3.1. Pácolt készítmények 59
5.1.3.2. Töltelékes készítmények 60
5.1.3.3. Különleges készítmények 61
5.1.4. Minőségszabályozás a húsiparban 62
Ellenőrző kérdések 63
5.2. A baromfi-feldolgozás technológiája 63
Ellenőrző kérdések 70
5.3. Zöldség- és gyümölcsfeldolgozás 71
5.3.1. A zöldség- és gyümölcstermesztés lehetőségei 71


Ellenőrző kérdések 132
5 9 A szőlőfeldolgozás és borászat technológiája 133
5.9.1. A fehérborkészítés technológiája 135
5.9.2. A vörösbor, siller- és rozéborok készítésének
technológiája 140
5.9.3. Csemegeborok és pezsgőborok 141
5.9.4. A borok kezelése 142
5.9.5. A borok forgalmazása 144
5.9.5.1. A belföldi borpiac 144
5.9.5.2. A borexport 145
Ellenőrző kérdések 146
5.10. Szesz- és söripar 147
5.10.1. A szeszipar és söripar helyzete 147
5.10.2. Szeszgyártás 147
5.10.3. Élesztőgyártás 148
5.10.4. Pálinkafőzés 149
5.10.5. Sörgyártás 151
Ellenőrző kérdések 154
5.11. Dohányipar 155
5.11.1. A dohányipar helyzete 155
5.11.2. Fermentálás 155
5.11.3. Szivar- és pipadohánygyártás 156
5.11.4. Cigarettagyártás 156
5.11.5. Szabályozás 157
Ellenőrző kérdések 158
Kulcsszavak 158
Fogalomtár 158

6. Az információs rendszer és a minőség összefüggése,
szabványok 160
6.1. Az információs rendszer feladatai 160
6.2. A minőségbiztosítás szükségessége és lényege 162
6.3. Minőségügyi alapfogalmak 163
6.4. A minőségbiztosítás helyzete 166
6.5. A szabványosítás és a szabvány I68
Fogalomtár 172
Kulcsszavak 172
Ellenőrző kérdések 173


7. Élelmiszerek csomagolása, forgalmazása
174
7.1. Az Ét. rendelkezései a szállítás, tárolás, feltételeiről
174
7.1.1. A tárolás általános elvei
175
7.2. Az Ét. rendelkezés az élelmiszerek csomagolásáról
175
7.2.1. A csomagolás főbb fajtái, technológiái
176
7.2.2. Csomagolásra használható anyagok
177
7.2.3. Egyes termékcsoportok célszerű csomagolása
178
7.2.4. A fogyasztó megtévesztésének kizárása és a tájékoztatás
180
7.3. Élelmiszerek forgalmazása
183
7.3.1. Értékesítési lehetőségek
185
7.4. Élelmiszerek szállítása, kereskedelme
186
Fogalomtár
188
Kulcsszavak
188
Elllenőrző kérdések
189
Mellékletek
191
I
rudalom jegyzék
213
Tárgymutató
216

Dr. Magda Sándor

Dr. Magda Sándor  további könyvei

10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 810 Ft
akár 10%
Hűségpont:
 
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...