Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Élet a Földön A természet története

Élet a Földön - Attenborough, David - Régikönyvek
(2 vélemény)

A BBC televíziós sorozatához hasonlóan, amelyen alapul, a kötet nem hagyományos természetrajzot nyújt, hanem inkább a természet történetét kísérli meg bemutatni. Az élet egész színes kavalkádját felvonultatja, lehetőleg a ma élő állatokra és növényekre építve, s drámájának szereplőit a mai földi élet teljes skálájából válogatva eleveníti meg színpadán 3500 millió év történetét. Davit Attenborough mind a könyvvel, mind a televíziós sorozattal világsikert aratott. A kötet maradandó emléket állít az egyik legnagyratörőbb vállalkozásnak az angol televíziózás egész történetében, s egyben alapvető bevezetés a természet világának megismeréséhez. "Aligha tudnánk nagyratörőbb vállalkozást elképzelni, mint néhány száz oldalon összefoglalni az élet történetét bolygónkon. A képek egyszerűen csodálatosak - a kötet a művészi látás és a költői stílus diadala. A történet, amelyet elmesél, elképesztően teljes." (Konrad Lorenz) "Egész egyszerűen, ez a legjobb bevezetés a természet történetébe, amelyet valaha írtak... Eleven, friss, célratörő szövegében a hivatásos ismeretterjesztő képességeinek csúcsformáját nyújtja." (Desmond Morris) "Ez a kötet nem egyszerűen egy a sok természettel foglalkozó könyv közül, hanem a földi élet történetének lenyűgöző, merész összefoglalása, amelyet szerzője roppant hozzáértéssel, lelkesen és ugyanakkor szerényen ad elő, méghozzá olyan formában, amely felcsigázza az érdeklődést." (Niko Tinbergen) "Nincs a világon fél tucatnál több olyan biológus, aki David Attenborough stílusát akárcsak megközelítő kristályos tisztasággal tudná előadni ezt a történetet... Az illusztrációk egyszerűen lélegzetelállítóak: a kötet még akkor is megérné az árát, ha nem állna mellettük szöveg." (Eric Ashby) David Attenborough mögött íróként és televíziós műsorvezetőként huszonöt évi tapasztalat áll. Miután Cambridge-ben zoológiát tanult, első útja Nyugat-Afrikába vezetett, ahol 1954-ben állatokat filmezett. Mint könyve bevezetőjében írja: "a természeti világ pompája és termékenysége úgy tárult ki előttem, mint valami reveláció - soha nem tértem magamhoz belőle." A következő tíz évben minden évben expedíciókra indult, melyek eredménye egy sor televíziós program és a Zoo Quest című könyv lett. Annak ellenére, hogy 1965-ben kinevezték a BBC 2 osztályvezetőjének, és a következő nyolc évet vezetői munkájával töltötte, alig volt év, amikor ne utazott volna el a világ valamelyik távoli részére állatokat tanulmányozni és filmezni. Az Élet a Földön kétségkívül a legnagyratörőbb vállalkozás, amelybe eddig belefogott. A tizenhárom részes televíziós sorozat felvételei három évig tartottak, az író és televíziós forgatócsoportja ezalatt több mint kétmillió kilométert utazott. Bár elsősorban a vadon életének bemutatójaként ismert, David Attenborough több antropológiai témájú filmet is készített, aktívan foglalkozik továbbá természetvédelmi kérdésekkel is.

Fordítók:
Szilágyi Tibor
Kiadó:
Novotrade
Kiadás éve:
1989
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Második kiadás
Nyomda:
Egyetemi Nyomda
ISBN:
9635850204
Kötés típusa:
kemény papírkötés, kiadói borítóban
Terjedelem:
326 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
0.90kg
Kategória:
Bevezetés 7
A végtelen változatosság 11
Testépítés 37
Az első erdők 65
Nyüzsgő seregek 91
A vizek meghódítása 111
Partraszállás 135
Páncélok, pajzsok, pikkelyek 155
A levegő urai 177
Színre lépnek az emlősök 209
Téma és variációk 227
Üldözők és üldözöttek 253
Élet a fákon 275
Ember a Földön: a kommunikáció diadala 301
Köszönetnyilvánítások 320
Mutató 323

Attenborough, David

1926 -
Sir David Frederick Attenborough (London, 1926. május 8. –) brit természettudós, dokumentumfilmes, az ismeretterjesztő televízióműsorok egyik úttörője. A Cambridge-i Egyetem-en végzett, már több mint ötven éve készít természetfilmeket és sorozatokat a brit BBC televíziócsatorna számára, amelyek közül is a legismertebb a kilenc tagú Élet-sorozat, mely átfogó képet mutat be a földi élővilágról. Emellett a BBC programigazgatója volt az 1960-as és 1970-es években. A filmrendező-színész Richard Attenborough öccse. Állandó magyar hangja Végvári Tamás volt, 2010-ben bekövetkezett haláláig. Őt Szersén Gyula követte .

Attenborough, David  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 630 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 630 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
6 900 Ft 4 830 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1988Novotrade) 2019. 04. 04. 16:22

    nem a szokványos logikára épülő földrajzi tájegységeket mutat be, hanem az egyes életterek közötti és azon belüli élővilágot, színes képekkel

  • 2019. 03. 24. 16:49

    Részletesen kidolgozott, nagy időintervallumot átfogó, olvasmányos mű, nagyon minimális stilisztikai hibát véltem felfedezni mondjuk (nyomtatásban betűelírások), de természetesen nem a könyv, a szerző, vagy a régikönyvek.hu hibája.