Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Élet az élet után / Gondolatok a halál utáni életről

Élet az élet után / Gondolatok a halál utáni életről - Moody, Raymond A. - Régikönyvek
Élet az élet után / Gondolatok a halál utáni életről - Régikönyvek Élet az élet után / Gondolatok a halál utáni életről - Régikönyvek Élet az élet után / Gondolatok a halál utáni életről - Régikönyvek
(0 vélemény)

A halál minden megszületett ember számára abszolút szükségszerűség. Az egyetlen szilárd pont az élet esetleges történéseinek tengerében, melyhez előbb vagy utóbb, gazdagon vagy szegényen, lázadozva vagy megbékélt lélekkel, hittel vagy hitetlenül mindannyian elérkezünk. A halál kényszere vastörvény, mely nem ismer kivételt. Minden nappal, minden órával, minden perccel és másodperccel közelebb kerülünk földi életünk végéhez. A mulandóság ténye lelki, szellemi és érzelmi életünk alapvető és középponti élménye. Nem mindegy azonban, hogy a halált, a földi élet végét létünk végső és teljes pusztulásának tekintjük-e, vagy pedig olyan sötét alagútnak, melynek túlsó végén egy új világ új életének fényei csillognak. A keresztény hit, Jézus kijelentései alapján félreérthetetlenül tanítja a lélek halhatatlanságát, a megdicsőült vagy elkárhozott túlvilági létet. Más kérdés, hogy földi életünkben megtudhatunk-e valamit mindabból, ami a halálon túl vár reánk? Van-e mód - a szűkszavú és gyakran parabolákban beszélő kinyilatkoztatáson meg a misztikusok élményein túl - a tapasztalat vagy a tudomány eszközeivel a Nagy Titok közelébe férkőznünk? A jelen kötetbe foglalt két könyv szerzője, Raymond A. Moody - a filozófia és az orvostudomány doktora - 150 olyan személynek a klinikai halál alatti élményei és tapasztalatai alapján írta meg "Élet az élet után" c. könyvét, akiket aztán sikerült újraéleszteni. A könyv körül kialakult vitára újabb könyvvel reagált, melyben további kutatásai eredményeit is ismertette. Hogy a Kimondhatatlan Nyugalom, a Fénylény, a Fényváros stb. a tulajdonképpeni halálon inneni vagy azon túli élmények-e - parázs vitát kavaró kérdésnek mutatkozott mindenütt, ahol a könyv megjelent. Várhatóan így lesz nálunk is. A kiadó - az esetleges félreértelmezések elkerülése végett - helyesnek tartotta a "végső dolgokkal" kapcsolatos katolikus tanítás ismertetését dr. Bolberitz Pál hittudományi akadémiai tanár tollából. Természetes dolog, hogy az új ismeretekre éhes, örökké kereső emberi elme a halált, ezt a mindennél izgatóbb rejtélyt is kutatásainak tárgyává tette. Már annak megállapítás is fontos eredmény, hogy a halál nem egy pillanatnyi esemény, hanem folyamat, mely egy bizonyos pontig visszafordítható, azon túl pedig visszafordíthatatlan. Bár a leírt élmények a halál-folyamat visszafordítható szakaszának tapasztalataiból erednek, ismertetésük végtelenül érdekes és értékes - mert önmagukon túlra mutatnak. Oda, ahol a Nagy Titok továbbra is felderítetlenül és felderíthetetlenül lappang. Ami nem más, mint a teremtmény találkozása Teremtőjével, a véges találkozása a Végtelennel, a viszonylagos találkozása az Abszolúttal - a lélek számadása és örök sorsának eldöntése.

Fordítók:
Dr. Kisnemes János
Kiadó:
Ecclesia
Kiadás éve:
1988
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Negyedik kiadás
Nyomda:
Pécsi Szikra Nyomda
Kötés típusa:
ragasztott papír kiadói borítóban
Terjedelem:
338 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.50cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:
Köszönetnyilvánítás
Előszó 9
Bevezetés 13
A halál jelensége 17
A halál megtapasztalersa 27
Leírhatatlanság 30
A halálhír meghallása 32
A béke és nyugalom érzései 33
A zaj 34
A sötét alagút 35
Testen kívül 38
Találkozás másokkal 57
A Fénylény 60
Visszatekintés 66
Határ, vagy sorompó 74
Visszatérés 79
Közlési kísérletek 84
Egész életre kiható következmények 89
A halál új szemlélete 93
A hitelesség kérdése 98
A párhuzamos helyek 107
A Biblia 107
Platon 111
A Tibeti Halottkönyv 115
Emmanuel Swedenborg 117
Kérdések 123
Magyarázatok 143
Természetfölötti magyarázatok 143


Természetes (természettudományos) ma-
gyarázatok 144
Pszichológiai magyarázatok 155
Hatások 163

Bevezetés 174
Új elemek 178
A tudás víziója 178
A fény forrásai 183
A megzavarodott lelkek birodalma 186
Természetfeletti életmentések 189
ítélet 195
Az öngyilkosság 202
A papság reagálása 208
Történelmi példák 217
Kérdések 229
Epilógus 258
Függelék. Módszertani megjegyzések 263
Irodalom 282

A „Végső dolgok" katolikus szemmel 283
(Dr. Bolberitz Pál)
Ajánlott irodalom 338


Moody, Raymond A.

Moody, Raymond A.  további könyvei

legjobb ár
Hűségpont:
 
akár 30%
Hűségpont:
 
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
560 Ft 280 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...