Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Első utam Ázsiába

Első utam Ázsiába - Sven Hedin - Régikönyvek
Első utam Ázsiába - Régikönyvek Első utam Ázsiába - Régikönyvek Első utam Ázsiába - Régikönyvek Első utam Ázsiába - Régikönyvek
(0 vélemény)

Benső örömmel tölt el, hogy első útirajzomat átnyujthatom az ifjúságnak. Útleírásom olyan utazást beszél el, amelyet még egyetemi éveim előtt tettem meg. Az iskolában egyetlen tantárgy sem bilincselt le akkora erővel, mint a földrajz. Feszült érdeklődéssel követtem a tanítást és boldogan rajzolgattam meg odahaza sorjában az országok térképét, amelyekkel éppen foglalkoztunk. E mellett valósággal faltam a kezembe kerülő útleírásokat, elsősorban Stanleyt és Livingstonet. Tizenötéves voltam, amikor Nordenskiöld hazatért a Vega hajóval Európa és Ázsia körülhajózásából. Ez volt a leghatalmasabb ösztönzés, egyenesen sorsdöntő az életemben. Öt évvel később elkövetkezett a vágyva-vágyott alkalom. Nem a sarkvidék, amelyről Nordenskiöld hazatérése óta annyit álmodoztam - Ázsia! De sokkal nagyobb volt a csábítás, hogysem leküzdhessem. Elszalasztott alkalmak nem térnek vissza! Meg kell ragadni a kínálkozó pillanatot. Máskülönben megbánja az ember ingadozását és évekig hiába várja az újabb alkalmat. Sohasem bántam meg, hogy 1885-ben vonakodás nélkül elfogadtam az ajánlatot, hogy elutazzam a Nobel családhoz Baku mellé, ahol Nobeléknek petróleum-forrásai vannak. Ezzel tárultak fel előttem Ázsia elzárt kapui.

Sorozatcím:
Világjárók - Utazások és kalandok
Fordítók:
Halász Gyula
Kiadó:
Franklin-Társulat
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Franklin-Társulat nyomdája
Kötés típusa:
egészvászon
Terjedelem:
138 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 13.00cm, Magasság: 20.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:

Sven Hedin

Sven Hedin  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1910
Antikvár könyv
7 000 Ft 4 200 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
6 000 Ft 4 200 Ft
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 800 Ft 1 960 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...