Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Elutazás és hazatérés

Elutazás és hazatérés - Konrád György - Régikönyvek
(1 vélemény)

Az ​életben maradás gyerekkori kalandjáról szól ez a könyv. Miután a Gestapo 1944 májusában, tizenegy éves koromban a szüleimet letartóztatta, sikerült megvesztegetnem a helyi hatalmat, hogy a csendőrök negyedmagammal, egy nappal a gettóba zárás és az Auschwitzba szállítás előtt fölengedjenek Berettyóújfaluból a rokonainkhoz Budapestre, ahol még adódott némi haladék. Elutaztunk, életben maradtunk, és hazatértünk a faluba. A többi zsidó gyereket addigra elnyelték a hamvasztókemencék. Egy év, a felnőtté válás története, és aztán érzelmes és fanyar visszatérések. „Télikabátban járkáltam a szobámban, hideg, száraz ürülékszag terjengett a fürdőszoba felől, a földön a vastag szemétben ott voltak a fogalmazványok, amelyek kiérdemelték tanítóim dicséretét, ott voltak a szétszórt lapok a fényképalbumokból, a nyaralások az erdélyi Kárpátokban, a máramarosi havasokban, és az azóta elgázosított nagynénik, unokatestvérek. Nem vettem fel semmit a földről, s ha mégis, akkor visszatettem. Tavalyi kabátom még nem volt sem szűk, sem rövid, az elmúlt évben egy centit sem nőttem, inkább talán tömörödtem. Néztem az épen maradt tükörben csodálkozó arcomat, álltam a megalázott halmazban, a honvágy csúfságában, és biccentettem annak a kis figurának, aki lám, így hazatalált.”

Kiadó:
Noran-Kiadó Kft.
Kiadás éve:
2002
Nyomda:
Kinizsi Nyomda
ISBN:
9639356336
Kötés típusa:
kemény papír kiadói borítóban
Terjedelem:
161
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 11.50cm, Magasság: 20.00cm
Kategória:

Konrád György

1933 -
Konrád György (Debrecen, 1933. április 2. –) Kossuth-díjas magyar író, esszéíró, szociológus. Művei többek között angol, cseh, dán, finn, francia, héber, holland, német, norvég, olasz, orosz, spanyol és szerb nyelven jelentek meg. A kortárs magyar próza világszerte egyik legismertebb alakja.

Konrád György  további könyvei

Kőóra - Konrád György - Régikönyvek
20%
Kiadás éve: 1994
1 000 Ft 800 Ft (20%)
Antikvár könyv
A láthatatlan hang - Konrád György - Régikönyvek
50%
2 000 Ft 1 000 Ft (50%)
Antikvár könyv

Az Ön véleménye

Vélemények a könyvről

  • (2001Noran-Kiadó Kft.) 2019.03.10. 13:02

    Konrád György européer gondolkodó, a mai magyar irodalom meghatározó alakja kézzelfogható közelségbe hozza a soát.