Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Erdély története - A fejedelmek kora 170 év krónikája - Buda elestétől II. Rákóczi Ferenc bukásáig

Erdély története - A fejedelmek kora - Nemere István - Régikönyvek
Erdély története - A fejedelmek kora - Régikönyvek Erdély története - A fejedelmek kora - Régikönyvek
(1 vélemény)

Erdély Magyarország része volt mindig, és mégsem az teljes mértékben. Ezt az országrészt szinte már a honfoglalástól kezdődően külön emlegették a hivatalos iratok is - ugyanakkor szerves részét képezte az országnak és soha senkiben fel sem merült, hog ne tartozna ide. Mégis voltak külön közigazgatási egységei, és ahogyan Horvátországot és Szlavóniát, úgy gyakorta Erdélyt is megemlítik név szerint. Igazán önálló részként a török hódítások korától számítható, amikor "történelmileg úgy alakult", hogy az addig Európa egyik legnagyobb kiterjedésű állama három részre szakadt. Erdélyt a honfoglalás óta mindig egy, a király által kinevezett "erdélyi vajda" vezette, és a rendi fejlődés sem pontosan úgy alakult a feudális Erdélyben, mint a feudális Magyarországon. Az idők során az erdélyi városok és társadalmi csoportok sok olyan előjogot is kivívtak maguknak, amelyekkel a királyság többi részén élők nem rendelkeztek. Az 1400-as évek közepétől pedig a "három nemzet" (nagy vonalakban a magyarok, a székelyek és a szászok) uralma érvényesült...

Borító tervezők:
Frigya Design
Kiadó:
Anno Kiadó
Kiadás éve:
2006
Nyomda:
Debreceni Kinizsi Nyomda
ISBN:
9633754216
Kötés típusa:
fűzött kemény papír
Terjedelem:
117 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 21.00cm, Magasság: 29.00cm
Súly:
0.50kg
Kategória:
A szerző előszava
1. Veszedelmek közepette
2. „Ördögtánc"
3. Kalandorok földjén
4. Dicsőség és pusztulás
5. Testvérharcok
6. Az utolsó fejedelem

Nemere István

1944 -
Nemere István (Pécs, 1944. november 8. –) író, műfordító. Rendkívül termékeny író, 2012-ig közel 600 könyve jelent meg magyar nyelven, ez egyébként magyar rekord. Műveinek eladási példányszámai megközelítették a tizenegymilliót. Főleg sci-fi könyvei és a paranormális jelenségekkel foglalkozó művei tették ismertté, de több más műfajban is publikál. Számos nyelven adták ki műveit, köztük perzsa és eszperantó nyelven is. Az 1990-es években kétszer egymásután megválasztották a Nemzetközi PEN Club eszperantó csoportja elnökének, aminek alapján a Svéd Akadémiánál javaslatot tehet valakinek irodalmi Nobel-díjra való jelölésére. A Magyar Írószövetségbe viszont nem vették fel. Bevallása szerint tartózkodik az élvezeti szerektől (kávé, alkohol, dohányzás és egyéb drogok) és munkamániás. Megrögzött optimista és a politikát kerülő ember.

Nemere István  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 360 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 700 Ft 1 360 Ft
40%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1988
Antikvár könyv
600 Ft 360 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2018.12.15. 19:49

    Nemere István Erdély története c. munkája Erdély történelmének legizgalmasabb és legfontosabb szakaszával foglalkozik, érdekes leírásban, érdekes véleményekkel.