Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Erdély története I-III. A kezdetektől 1606-ig / 1606-tól 1830-ig / 1830-tól napjainkig

Erdély története I-III. - Makkai László, Mócsy András, Szász Zoltán - Régikönyvek
Erdély története I-III. - Régikönyvek Erdély története I-III. - Régikönyvek Erdély története I-III. - Régikönyvek Erdély története I-III. - Régikönyvek
(0 vélemény)

Három kötetünk a magyar honfoglalásig terjedő őstörténetet, a Moháccsal záródó középkort, majd az önálló fejedelemség kialakulását és megszilárdulását tárgyalja 1606-ig. A legtöbb új ismeretet az olvasó kétségtelenül az utóbbi évtizedek régészeti kutatásai által sokoldalúan megvilágított őstörténetről kapja: különösen Dacia romai tartomány életéről, továbbá a romai kultúrát elsöprő és a maguk sajátos kultúrájával helyettesítő turk, german es szlav népek hosszabb-rövidebb itteni időzéséről és régészeti hagyatékáról. A középkori Erdély fejlődése a Magyar Királyság történetébe illeszkedik. A kötet bemutatja, hogyan ment végbe a magyarok, szászok, románok betelepedése, miként alakult ki az erdélyi vajdaság intézménye, hogyan jött létre a három etnikum - magyar, nemet, román - mellett a három rendi nemzet - magyar, szász, székely -, s mik voltak a feudalizmus erdélyi sajátosságai. Az utolsó nagyobb egység azt vizsgálja, hogyan lesz a Szapolyaiak keleti magyar királyságából a körülmények kényszerítő hatása alatt megszülető államalakulat, mely a reformáció nyomán a kultúrában is sajátosságokat mutat fel, s lassacskán egy országtudatot is kialakít.

Illusztrátorok:
Balatoni János, Csonka Sándor, Kiss E. Csaba, Palovics Lajos, Váliné Pogány Jolán
Borító tervezők:
Székely Edit
Kiadó:
Akadémiai Kiadó
Kiadás éve:
1988
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
3.
Nyomda:
Alföldi Nyomda
ISBN:
9630548836
Kötés típusa:
egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem:
612+1187+1947 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Súly:
4.53kg
Kategória:

Makkai László

Makkai László  további könyvei

20%
Hűségpont:
 
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 000 Ft 1 800 Ft
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
4 000 Ft 3 200 Ft
akár 20%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...