Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Érik a gyümölcs / Kék öböl I-II.

Érik a gyümölcs / Kék öböl I-II. - John Steinbeck - Régikönyvek
(1 vélemény)

A Nobel-díjas amerikai író főműve, az Érik a gyümölcs a harmincas évek Amerikájának nagy gazdasági és társadalmi válságáról mond kemény ítéletet, és megrázó képet fest a földjükről elűzött bérlők hányattatásairól. A Joad család sok-sok ezer sorstársával együtt a munkalehetőség reményében vág neki egy rozoga, használt teherkocsin a hosszú útnak Kaliforniába, ahol megvetés és terror fogadja őket. Munka csak szórványosan adódik, a bérek egyre alacsonyabbak. A történet mégsem a reménytelenség jegyében fejeződik be: az elnyomottakban érlelődik a felismerés, hogy közös erejükkel szemben az elnyomó hatalom tehetetlen, és az emberség alapjait az embertelen körülmények sem kezdhetik ki. A Kék öböl ugyancsak Steinbeck szülőföldjén, Kaliforniában játszódik, de ezúttal más oldaláról mutatja meg az író tehetségét. Szereplői remekül megrajzolt különc figurák – zárt közösségük életének mulatságos epizódjaiból kerekedik ki a könyv cselekménye, sok humorral és leleménnyel.

Fordítók:
Vámosi Pál, Benedek Marcell
Borító tervezők:
Izsák József
Kiadó:
Európa Könyvkiadó
Kiadás éve:
1976
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda
Nyomtatott példányszám:
77.800 darab
ISBN:
963071048X
Kötés típusa:
egészvászon, kiadói borítóban
Terjedelem:
327 + 273 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 21.00cm
Súly:
0.60kg
Kategória:
I. kötet
Érik a gyümölcs / Benedek Marcell (Az első fejezettől a huszonkettedik fejezetig) 5
II. kötet
Érik a gyümölcs (A huszonharmadik fejezettől a harmincadik fejezetig) 5
Kék öböl / Vámosi Pál 137
John Steinbeck 271

John Steinbeck

John Steinbeck  további könyvei

60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 600 Ft
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
2 500 Ft 1 000 Ft

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • (1976Európa Könyvkiadó) 2021. 08. 05. 17:48

    Lélek lakik ebben a könyvben, az emberi lélek. A szeretet, a már elfeledettnek és kihaltnak hitt szeretet egy másik ember irányában, legyen az ismerős vagy vadidegen. Ritka hit a jóban, mert a kis közösségek világa kihalóban, a nagyváros pedig nem szeret minket, mert nem is vesz észre. De az igény mindannyiunkban ott van. Ha elolvasod, megcsillan a fénye. Tedd meg.