Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Érintésvédelmi felülvizsgálók kézikönyve Tanfolyami jegyzet a 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet, valamint az MSZ HD 60364 szabványsorozat és az MSZ EN 50522 szabvány alapján, oktatási célra

Érintésvédelmi felülvizsgálók kézikönyve - Arató Csaba - Régikönyvek
(0 vélemény)

Az Egyesület nem csak az oktatást és vizsgát szervezi meg, hanem a képzéshez tartozó és az oktatáshoz szükséges tanfolyami kézikönyveket is elkészíti és kiadja, illetve forgalmazza.. A közelmúltban szükségessé vált a kézikönyv újbóli kiadása. A műszaki alapelvek ugyan nem változtak – de az elmúlt három év alatt sokat változtak a műszaki tartalmú jogszabályok előírásai és a villamos szabványok követelményei. Így került sor az „Érintésvédelmi Felülvizsgálók Kézikönyve” című szakmai kézikönyv 1999 óta most a hetedik kiadására. 2019 októberéig követtük nyomon, és rögzítették az új jegyzetben a tárgykörhöz tartozó változásokat. A jogszabályi változások között ismertetésre került − többek között − a megváltozott hatósági intézményi rendszer. Részletesen ismerteti a kézikönyv a villamos berendezések felülvizsgálatát elrendelő és más biztonsági intézkedéseket is előíró Villamos Műszaki Biztonsági Szabályzatot (VMBSZ), amely 40/2017.(XII.4.) NGM rendelet mellékletében jelent meg. Ebben két nagyon lényeges változás van: előírja a felülvizsgálók kötelező továbbképzését és a nagyfeszültségű berendezések felülvizsgálatát. Kitér a munkahelyek felülvizsgálatát előíró 10/2016. (IV.5.) NGM rendeletre is. Ismerteti az OTSZ 2019. júliusi módosításának villamos vonatkozású részeit. A szabványváltozások követése során az MSZ HD 60364 sorozat új szabványairól − főleg ezek érintésvédelmi vonatkozásairól − valamint a magyarázatos kiadás 11. pótlapjairól tájékoztat az új jegyzet. A közelmúltban kiadták a nagyfeszültségű villamos berendezések új szabványait: a létesítésre vonatkozó MSZ EN 61936-1 jelűt, és az érintésvédelemre vonatkozó MSZ EN 50522 jelű szabványt, amelyek a szakma által jól ismert MSZ 1610 és az MSZ 172-2, -3 szabványok örökébe léptek – ezeket szintén ismerteti az új kézikönyv. Új, korszerű ismeretekkel bővült a jegyzet villamos balesetekkel foglakozó fejezte: a legújabb kutatások eredményei alapján részletesebben foglalkozik az áram élettani hatásaival, az elsősegélynyújtással és az újraélesztéssel. Végül teljesen új, naprakész jogszabály- és szabványgyűjtemény és a szokásos ellenőrző kérdések zárják a jegyzetet. Reméljük, hogy a jegyzet új, bővített kiadása is beválik, hasznos tankönyve lesz az érintésvédelmi felülvizsgálóknak és jó segítsége lesz az érdeklődő szakembereknek.

Kiadó:
Magyar Elektrotechnikai Egyesület
Kiadás éve:
2019
Kiadás helye:
Budapest
Kiadás:
Hetedik átdolgozott kiadás
Nyomtatott példányszám:
500 darab
ISBN:
9789639299405
Kötés típusa:
ragasztott papír
Terjedelem:
548
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:

Arató Csaba

Arató Csaba  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 500 Ft
akár 30%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
900 Ft 630 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...