Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Erőegyensúly

Erőegyensúly - Tom Clancy - Régikönyvek
(0 vélemény)

A jó politikai thrillert, az különbözteti meg a rossztól, hogy akár igaz is lehetne. Valódiak a benne felvetett problémák, mintha csak a közeljövő legközelebbi konfliktusának szakértő elemzését olvasnánk. Persze egy, a döntéshozók nagyon szűk körének szóló, titkokat nem tűrő elemzést. Népszerű műfaj ez, sokan is próbálkoznak vele. És éppen az előzők miatt csak kevesen sikerrel. Tom Clancy közéjük tartozik. Tud akciót írni, neki elhisszük, ha egy karcsú nő izmos férfiakat intéz el puszta kézzel. Tudja, hogyan hatol be idegen terepre a különleges kommandó. Ismeri a fegyvereket és a legmodernebb hírszerző eszközöket. Szerzőtársával, Steve Pieczenikkel együtt ismeri a geopolitikát és a hatalom működésést. Olyan íróként, akinek elemzéseire állítólag a Fehér HÁzban is odafigyelnek, ismeri az amerikai döntéshozatalal és felelősségvállalás mechanizmusát. Véresen komoly dolgokról ír ebben a véresen izgalmas kalandregényben. Madridban meggyilkolnak egy amerikai diplomát, a válságelhárítással foglalkozó Op-Center, az operatív központ egyik munkatársát. Az áldozat a spanyolországi etnikai ellentéteket akarta tanulmányozni. Mintha csak rajtpisztoly dördült volna el, gyilkos indulattal törnek ki az eddig elfojtott ellentétek. Gyilkosságok, kínzások, robbantások követik egymást, emberek fordulnak egymás ellen csak azért, mert a másik éppen baszk, vagy katalán, vagy kasztíliai... Clancy persze azt is tudja, hogy az ilyen kollektív elmebaj mögött mindig megtatálható egyesek gátlástalan, mindenen átgázoló hatalomvágya is. A jó politikai thriller ugye akár igaz is ehetne, és az Erőegyensúly ijesztően valóságszagú. Lehet, hogy a Szovjetunió és Jugoszlávia után Spanyolország hullik atomjaira? Lehet, hogy az események Clancy forgatókönyvét követik majd? Nagyon is lehet, mert sajnos az egyetlen vaószerűtlen elem az egész könyvben a kis nemzetközi csapat határozott fellépése a válság és kirobbantói ellen. Igaz, az Erőegyensúly pont e miatt a regényes elem miatt olyan kitűnő olvasmány. A szomorú teljes valóság pedig maradjon az újságoké.

Fordítók:
Nitkovszki Sztaniszlav
Kiadó:
Aquila Könyvkiadó
Kiadás helye:
Debrecen
Nyomda:
Kinizsi Nyomda
ISBN:
963679457X
Kötés típusa:
kemény papírkötés kiadói borítóban
Terjedelem:
396 oldal
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 16.00cm, Magasság: 22.00cm
Súly:
0.40kg
Kategória:

Tom Clancy

1947 - 2013
Thomas Leo Clancy Jr. (1947. április 12. – 2013. október 1.) amerikai író, akit leginkább a hidegháború alatti és utáni időszakban történő kémkedési és katonai regényeiről ismernek. A sikeres Tom Clancy neve egy idő után márkanévvé vált és a könnyebb értékesíthetőség érdekében mások az ő neve alatt és engedélyével jelentettek meg több film forgatókönyvet, regénysorozatot illetve videojátékot.

Tom Clancy  további könyvei

akár 20%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 800 Ft
10%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 200 Ft 1 080 Ft
30%
Hűségpont:
 
Kiadás éve: 1997
Antikvár könyv
2 900 Ft 2 030 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...