Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Értekezés a legfőbb jóról MELLYRE EZ VILÁG MINDENKORON SERÉNYEN ÉS VALÓBAN VÁGYÓDIK. AZ BIBLIA ÉS VILÁGI SOKFÁLE HISTÓRIÁKÉRT ÉA PÉLDÁKÉRT OLVASÁSRA KEDVES ÉS HASZNOS.ENNEKELŐTTE

Értekezés a legfőbb jóról - Szenci Molnár Albert - Régikönyvek
(0 vélemény)

Részlet a tartalomból: "Az Nemes és Vitézlő Darholtz Ferentznek, Fintánakés Hyllyónak örökod Uranak. Istenének igaz hittel, Fejedelmének tiszta hivséggel kedves Szolgájának, nékem szeretettel tisztelendő Patronusomnak és jó tevő Uramnak kivánok az Ur Istentől minden lelki testi áldásokat. Az igaz bölcseséget, Vitezlő Nemes V. rám, soha senki igazábban nem commendálta és jobban meg nem dícsérte az Salamin Királynál kit az Isten önnön maga ez világon minden embereknél legbölcsebbnek bizonyít. Mert igaz közmondás íme ez, hogy akarkije túd igazabbat tenni, az mihőz ő legjobban ért, és miben ő tudos..."

Sorozatcím:
Amor Librorum
Kiadó:
Kossuth Kiadó
Kiadás éve:
2004
Nyomda:
Alföldi Nyomda Rt.
ISBN:
9630945401
Kötés típusa:
aranyozott bőrkötés
Terjedelem:
405
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 17.00cm, Magasság: 24.00cm
Kategória:

Szenci Molnár Albert

1574 - 1634
Szenczi Molnár Albert (Szenc, 1574. augusztus 30. – Kolozsvár, 1634. január 17.) magyar református lelkész, nyelvtudós, filozófus, zsoltárköltő, egyházi író, műfordító. Munkásságának egyik nagy elismerése, hogy arról dicsérettel emlékezett meg Pázmány Péter esztergomi érsek, bíboros, a magyarországi ellenreformáció vezető alakja.

Szenci Molnár Albert  további könyvei

40%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 500 Ft 900 Ft
50%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
600 Ft 300 Ft

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...