Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Észak Dél ellen

Észak Dél ellen - Jules Verne - Régikönyvek
Észak Dél ellen - Régikönyvek Észak Dél ellen - Régikönyvek Észak Dél ellen - Régikönyvek
(0 vélemény)

A ​kalandos regény története a múlt század hatvanas éveiben játszódik az amerikai délen, a polgárháború idején amikor a rabszolgatartó Dél és a rabszolgaság ellenes Észak között véres csaták dúltak. A regény hőse James Burbank, a gazdag és emberséges floridai ültetvényes, a rabszolgaság eltörlésének híve. Jacksonville városka közelében él családjával – feleségével és leánykájával. Fia, Gilbert a polgárháború kitörésekor átszökött az északiakhoz, és most a Saint John folyón Jacksonville felé tartó Dupont tengernagy hajóján teljesít szolgálatot. A háborús hírek ugyan megnyugtatóak, de James Burbank szorongatott helyzetben van. Régi ellensége, egy Texar nevű kétes alak, – aki szenvedélyesen védelmezi a rabszolgaságot – állandóan izgatja Jacksonville csőcselékét Burbank ellen. Be is idézteti a bíróság elé, ott többek között szemére veti, hogy bár a rabszolgafelszabadítás híve, saját ültetvényén mégsem szabadítja fel a rabszolgákat. Borbank nem veszi észre a csapdát, s kijelenti, hogy négerei ettől a perctől kezdve szabadok. Mindez azonban csak ürügy Texarnak arra, hogy amint a hatalmat a kezébe kaparintja, felfegyverzett embereivel megtámadja Burbank birtokát, s kegyetlen pusztításokat végezzen. Az ültetvényes és immáron szabad négerei a kastélyon belül védekeznek, s mikor a helyzet veszélyessé válik, Burbank családja nőtagjait biztonságba akarja helyezni. Texar azonban elrabolja Burbank kislányát és a félvér Zermah-t, a dajkát… A regény fő érdeme, hogy az amerikai polgárháborúról hiteles képet és könnyen elsajátítható ismeretanyagot ad.

Fordítók:
Vázsonyi Endre
Illusztrátorok:
Bokros Ferenc
Borító tervezők:
Szecskó Tamás
Kiadó:
Móra Ferenc Könyvkiadó
Kiadás éve:
1958
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Szikra Lapnyomda
Kötés típusa:
félvászon
Terjedelem:
368
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 14.50cm, Magasság: 20.50cm
Kategória:
ELSG RÉSZ
I. A „Shannon"-gőzös fedélzetén
II. Camdless-Bay
III. Az amerikai polgárháború ..
IV. A Burbank-család
V. A Fekete-öböl •
VI. Jacksonville
VII. Azért is! .
VIII. Az utolsó rabszolganő
IX. A várakozás
X. Március másodika
XI. Március másodikán este
XII. A következő hat nap
XIII. Otthon
XIV. A Saint-John vizén
XV. Az ítélet .

MÁSODIK RÉSZ
I. Az emberrablás után
II. Egy furcsa műtét
III. Egy nappal az átkelés előtt
IV. Az északkeleti szél
V. A megszállás
VI. Saint-Augustine
VII. Az utolsó szó, az utolsó sóhaj
VIII. Camdless-Bay-től a Washington-tóig


IX. A nagy cipruserdő
X. A találkozás
XI. Az Everglades
XII. Mit hallott Zermah .
XIII. A kéttestű élet
XIV. A szökés
XV. A két testvér
XVI. Befejezés
Az idegen nevek és szavak kiejtése

Jules Verne

1828 - 1905
Jules Gabriel Verne (ejtsd: zsül gabriel vern), (magyarosan: Verne Gyula) (Nantes, 1828. február 8. – Amiens, 1905. március 24.) francia író, egyben a tudományos-fantasztikus irodalom korszakalkotó alakja. A könyveiben említett száznyolc terv és találmány döntő többségét mára már megvalósították. Kiemelkedő művei között szerepel a Nyolcvan nap alatt a Föld körül, a Nemo kapitány, a Sándor Mátyás, a Sztrogof Mihály, az Utazás a Föld középpontja felé, A rejtelmes sziget, a Grant kapitány gyermekei, az Utazás a Holdba, a Hódító Robur, A tizenöt éves kapitány és a Kétévi vakáció.

Jules Verne  további könyvei

30%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
800 Ft 560 Ft
akár 40%
Hűségpont:
 
20%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
1 000 Ft 800 Ft
akár 30%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Még nincs vélemény a könyvről, legyen Ön az első aki véleményt ír róla...