Úgy tűnik, hogy a JavaScript le van tiltva, vagy nem támogatja a böngésző. Sajnáljuk, de az oldal néhány funkciójának működéséhez, többek között a rendeléshez engedélyeznie kell a JavaScript futtatását böngészőjében. Köszönjük!

Európa Az Északi-foktól Krétáig

Európa - Nemerkényi Antal - Régikönyvek
Európa - Régikönyvek Európa - Régikönyvek Európa - Régikönyvek
(2 vélemény)

A ​színes albumok és az ismeretekben gazdag atlaszok erényeit egyesíti a Kossuth Kiadó új, 2000 tavaszán indult reprezentatív sorozata. Szerzői, világjáró magyar földrajztudósok, hét kötetben mutatják be Földünk természetrajzát. A kötetek új, eredeti szöveg- és képanyaga áttekintést ad szárazföldek és tengerek kialakulásáról, őstörténetéről, felfedezéséről, hegy- és vízrajzáról, éghajlatáról és élővilágáról. A tudományos igényű, érzékletes leírások gyönyörű fotókkal és térképekkel illusztrálva tárják elénk a nagy tájegységeket és az ott élő állatokat és növényeket. Külön hangsúlyt kap a természeti értékeket oltalmazó védett területek bemutatása. A Függelékben megtaláljuk a szakkifejezések magyarázatát, az országok főbb adatait, a kontinens földrajzi „rekordjait”, és neves felfedezőkről is olvashatunk. A könyvben elhelyezett ajándék CD-ROM-on megelevenednek a képek: mintegy 30 percnyi filmbejátszás kelti életre az adott földrész legszebb tájait. A könyvsorozat e második kötetével hazalátogat, hiszen tágabb otthonunkat, Európát mutatja be. Földrészünk számunkra a legismertebb és ezért – vélhetjük – a legkevesebb felfedezni valót rejtő kontinens. Aki azonban útnak indul, azt valóban új távlatok, egy ismeretlen Európa felfedezésének élménye várja. A majdnem félezer színes fotó, illetve a szerző leírása nyomán a Pireneusok, a Kárpátok, az Urál hegyvilágán kívül az izlandi és itáliai vulkánoktól a hollandiai mélyföldekig, az ír partoktól a kelet-európai pusztákig, a zord északi szirtektől a mediterrán szigetekig bejárhatjuk Európa minden nevezetes vidékét. A kötet segítségével tett képzeletbeli utazást ajándék CD-ROM teszi teljessé.

Sorozatcím:
Kontinensről kontinensre
Borító tervezők:
Gyuska Györgyi, Illyés Éva
Kiadó:
Kossuth Kiadó
Kiadás éve:
2000
Kiadás helye:
Budapest
Nyomda:
Alföldi Nyomda Rt.
ISBN:
9630941767
Kötés típusa:
kemény papírkötés, kiadói borítóban
Terjedelem:
223
Nyelv:
magyar
Méret:
Szélesség: 25.00cm, Magasság: 31.00cm
Súly:
1.50kg
Kategória:
Az Északi-foktól Krétáig 6
A zord szépség földje
Észak-Európa 38
A "fehér" és a "zöld" sziget
A Brit-szigetek 58
Kicsinyített Európa
A francia-belga-rögvidék 70
A mélyföldektől az erdőségekig
A Közép-Európa rögvidék 82
Európa teteje
Az Alpok 104
Táj keretbe foglalva
A Kárpátok és a Kárpát-medence 122
A Pireneusok bástyáján túl
Az Ibériai-félsziget 148
A legfiatalabb vén Európa
Az Appennini-félsziget 162
Természet alkotta erődtáj
A Balkán-félsziget 178
A Fehér-tengertől a Feketéig
Kelet-Európa 194
Expedíciós ösvényeken 208

Nemerkényi Antal

Nemerkényi Antal  további könyvei

50%
Hűségpont:
 
60%
Hűségpont:
 
Antikvár könyv
6 400 Ft 2 560 Ft
50%
Hűségpont:
 
30%
Hűségpont:
 

Az Ön ajánlója

Vélemények a könyvről

  • 2022. 05. 23. 21:46

    Kontinensről kontinensre sorozat egyik könyve, mely Európa szépségeit, rejtett kincseit mutatja be. Nagyon reprezentatív, igényes mű, mely az utazók kedvence lehet. Ötleteket adhat, mely területet kellene még megtekinteni. Összetett feladatra vállalkozott, melyet gyönyörű képekben valósít meg. Ajánlom.

  • 2020. 11. 18. 22:37

    Tartalmas, gyönyörű kiadvány, mely Európa világát fedezi fel több, mint 400 képpel és 50 percnyi filmrészletet tartalmazó CD-Rom melléklettel. Érdemes felfedezni e sorozat tagjait. Ajánlom.